search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:14
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Μόσχας – Κιέβου

03.03.2022 14:34
diapragmateuseis_trapezi_new

Τέλος στο θρίλερ για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο. Όλα δείχνουν πως μετά τις αρχικές πληροφορίες οι δύο χώρες θα καθίσουν στο τραπέζι.

Σύμφωνα με το Reuters οι Ουκρανοί μεταβαίνουν με ελικόπτερο στη Λευκορωσία, ενώ οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν στη Λευκορωσία στις 16.00 περίπου (ώρα Ελλάδος).

Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπείες συναντήθηκαν τη Δευτέρα στα σύνορα της Λευκορωσίας σε μια προσπάθεια να τερματίσουν την εισβολή της Μόσχας, αλλά δεν κατέληξαν σε λύση και οι επιθέσεις συνεχίστηκαν.

Από την άλλη πλευρά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι «η Ρωσία θα καθίσει με την Ουκρανία για να διαπραγματευτεί, αλλά μόνο με έναν όρο ότι πρέπει να είναι ισότιμα ​​μέρη που διαπραγματεύονται».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε σήμερα Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν έχει αμφιβολία ότι θα βρεθεί λύση στην ουκρανική κρίση, αλλά ο διάλογος της Ρωσίας με τη Δύση πρέπει να βασίζεται σε αμοιβαίο σεβασμό.

«Η Ρωσία θα καθίσει με την Ουκρανία για να διαπραγματευτεί, αλλά μόνο με έναν όρο ότι πρέπει να είναι ισότιμα ​​μέρη που διαπραγματεύονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Λαβρόφ επανέλαβε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να ανεχθεί στρατιωτικές απειλές από την Ουκρανία, η οποία υποστηρίζει ότι παίρνει εντολές από την Ουάσιγκτον.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο Αλεξέι Μορντάσοφ: Ο γιος του μυλωνά, που βρίσκεται στο στόχαστρο των δυτικών κυρώσεων (Photos)

Ζελένσκι: «Δεν θα παραδώσουμε αυτό που μας ανήκει – Οι ουκρανικές γραμμές άμυνας αντέχουν»

Πόλεμος στην Ουκρανία – Λαβρόφ: «Αναβλήθηκαν για ακόμη μια φορά οι συνομιλίες Κιέβου-Μόσχας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:13