search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:22
MENU CLOSE

Ουκρανία: Συζητήσιμο «ένα μοντέλο εκτός του ΝΑΤΟ», όχι όμως και η εδαφική της ακεραιότητα

06.03.2022 21:33
nato_new

Η Ουκρανία δεν είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί σε ό,τι αφορά την εδαφική ακεραιότητά της, στις συνομιλίες της με τη Ρωσία, ωστόσο θα μπορούσε να συζητήσει ένα «μοντέλο εκτός του ΝΑΤΟ» για το μέλλον της, δήλωσε σήμερα ένας Ουκρανός διαπραγματευτής μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Η Ουκρανία επιδίωκε την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, μια εξέλιξη στην οποία αντιδρούσε η Μόσχα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικαλέστηκε την πιθανή ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως απόδειξη της επιθετικότητας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου απέναντι στη χώρα του.

«Η απάντηση που λαμβάνουμε από τις χώρες του ΝΑΤΟ είναι ότι δεν είναι έτοιμες ούτε καν να συζητήσουν» την ένταξη της Ουκρανίας, «τουλάχιστον όχι για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια», είπε ο Νταβίντ Αραχάμια, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Fox News.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε κάποια άλλα μοντέλα, εκτός του ΝΑΤΟ. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να δοθούν εγγυήσεις από διάφορες χώρες, όπως από τις ΗΠΑ, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, ενδεχομένως από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τέτοια πράγματα σε έναν ευρύτερο φόρουμ, όχι μόνο σε διμερείς συζητήσεις με τη Ρωσία αλλά και με άλλους εταίρους», πρόσθεσε.

Ο 3ος γύρος των συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας είναι προγραμματισμένος για αύριο, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σε διαδηλωτές σε κατειλημμένη πόλη – Πέντε τραυματίες

Ουκρανία: Απέτυχε και η 2η προσπάθεια απομάκρυνσης περίπου 200.000 αμάχων από την Μαριούπολη (Video)

Δολοφονίες στην Ανδραβίδα: Προθεσμία έως την Τρίτη για να απολογηθεί έλαβε ο 60χρονος (Photo | Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:19