search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:10
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Χτυπήθηκε» το ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη

06.03.2022 14:35
ektakto

Χτύπημα στο ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο πρόξενος της Ελλάδας, Μανώλης Ανδρουλάκης, είναι ασφαλής και καλά στην υγεία του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο καταφύγιο και επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές μέσω δορυφορικού τηλεφώνου.

Το χτύπημα έλαβε χώρα την ώρα που στην πόλη είχε κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να φύγουν οι άμαχοι της περιοχής. Πιο πριν, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Αλεξέι Αρεστόβιτς υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για να υπάρξει ανθρωπιστικός διάδρομος που να αφορά το Γκοστόμελ και την Μπούτσα που βρίσκονται πολύ κοντά στο Κίεβο και όλες τις προηγούμενες μέρες δέχτηκαν απανωτούς βομβαρδισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι το Γκοστόμελ βρέθηκε στο στόχαστρο των Ρώσων λόγω της παρουσίας αεροδρομίου στην περιοχή. Την είδηση μεταφέρει και το ουκρανικό NEXTA με ανάρτησή του.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν σε Ερντογάν: «Τέλος στον πόλεμο αν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Μόσχας»

Συνάντηση Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με Σολτς για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διπλωματική είναι η μόνη λύση στη ρωσο-ουκρανική κρίση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:09