search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:55
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάπαυση πυρός στη Μαριούπολη για απομάκρυνση αμάχων

06.03.2022 10:53
Ανακατάληψη του δημαρχείου της Μαριούπολης από τις ουκρανικές δυνάμεις - Media

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη και για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 10:00 ως τις 21:00, πρόσθεσε η δια πηγή.

Υπενθυμίζεται πως και το Σάββατο είχε επιχειρηθεί να στηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος και ανακοινώθηκε κατάπαυση πυρός προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν.

«Ο συνεχιζόμενος βομβαρδισμός καθιστά αδύνατο το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την ασφαλή απομάκρυνση αμάχων και την παράδοση φαρμάκων και τροφίμων», ανέφερε ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Σεργκέι Ορλόφ δήλωσε στο BBC News: «Στην αρχή οι δικοί μας είπαν ότι οι βομβαρδισμοί σταμάτησαν για λίγο, αλλά μετά συνεχίζονται και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σκληρό πυροβολικό και ρουκέτες για να βομβαρδίσουν τη Μαριούπολη. Ο κόσμος είναι πολύ φοβισμένος».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 100.000 εθελοντές για την υπεράσπιση του Κιέβου

Συνάντηση Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με Σολτς για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Βιομηχανία σε κίνδυνο: Άλμα 85% στο κόστος της ενέργειας τον τελευταίο έναν χρόνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:46