search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:47
MENU CLOSE

Επανέρχεται ο Σπήλιος Λιβανός – Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ

10.03.2022 14:11
LIVANOS

Δεν κράτησε πολύ η «τιμωρία» του Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος είχε αποπεμφθεί κακήν κακώς από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τον σάλο με το περιβοήτο βίντεο για τις φωτιές στην Ηλεία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει το Θεωρείο της Καθημερινής ο Σπήλιος Λιβανός αναμένεται να πάρει τη θέση της Μαριέττας Γιαννάκου ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ, σχεδόν σαράντα ημέρες μετά την παραίτησή του από τον υπουργικό θώκο…

Το περιστατικό που τον «έκοψε» από την κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπήλιος Λιβανός, είχε παραιτηθεί έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο οποίος του είχε ζητήσει εξηγήσεις, για το βίντεο από σύσκεψη στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο ίδιος με τον Δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα και τις κυνικές αναφορές στις πυρκαγιές της Ηλείας.

Ο Πέτρος Δούκας αναφερόμενος στην τότε «διαχείριση» της Νέας Δημοκρατίας είχε πει μεταξύ άλλων, ότι τις επόμενες εκλογές του 2007 τις κέρδισε η γαλάζια παράταξη επειδή στελέχη της είχαν κατέβει με τσάντες χρήματα και αποζημίωναν τους πληγέντες!

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε», είχε πει ο Πέτρος Δούκας ο οποίος ήταν υφυπουργός Οικονομίας το 2007 και προηγουμένως κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εξωτερικών.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν έμεινε εκεί αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα: «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».

Ο Σπήλιος Λιβανός αντί να αντδράσει, υπερθεμάτισε σε όλα όσα έλεγε ο νυν δήμαρχος Σπάρτης χαρακτηρίζοντας μάλιστα «εποποιία» αυτό που κατάφερε τότε η γαλάζια παράταξη.

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα», είχε πει με τους παριστάμενους να ξεσπούν σε γέλια.

Η αποπομπή Λιβανού είχε μεταφραστεί τότε ως «μήνυμα μηδενικής ανοχής» από τον Κυριακο Μητσοτάκη…

Διαβάστε επίσης:

Τι δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που «τρέχει» το Μαξίμου – Τα κόμματα που βλέπουν άνοδο στα ποσοστά τους

Διαψεύδει ο Κοντονής ότι θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ

Κώστας Σημίτης: Τι λέει στους στενούς του συνεργάτες για τον Ανδρουλάκη – Η «παρέμβαση» που ετοιμάζει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:47