search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 18:22
MENU CLOSE

«Άνοιγμα» σε ένα χρωματικό κοσμοσύστημα

11.03.2022 18:57
zografiki_new

Η μουσική και οι γραμμές που περικλείουν τους μουσικούς αποτελούν τη θεματολογία της ατομικής έκθεσης «Ματζόρε 7» του Ηλία Χαραλαμπάκη η οποία έχει εγκαίνια αύριο Σάββατο (12/3) στην γκαλερί Artshot -Sophia Gaitani (Λεμπέση 11, Ακρόπολη, τηλ 698.413.5085, 211.404.4311, www.artshotgallery.com).

Ο Ηλίας Χαραλαμπάκης, με όχημα μια ζωγραφική η οποία συνθέτει τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό με την αναπαράσταση, θέτει συγκεκριμένους εικαστικούς στόχους.

«Τα δυο διαφορετικά στιλ αλληλοσυμπληρώνονται και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις συνθέσεις του. Τα αφηρημένα ζωγραφικά μέρη προδίδουν την πάγια ανάγκη του ζωγράφου να εκφραστεί με τα καθαρά και πρωταρχικά εικαστικά στοιχεία, όπως το σημείο, η γραμμή, το σχήμα και το χρώμα.

Δήλωση αλλά και σύμβολο μιας ανάγκης να κοιτάξει ο ζωγράφος με αιτιατό βλέμμα τον γύρω του χώρο εκφράζοντας μορφές που βρίσκονται πίσω από τον κόσμο των φαινομένων», γράφει για τον εικαστικό και το έργο του ο συγγραφέας Σταμάτης Γκαβέτας.

Σε αυτό το σημείο ξεκινάει και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των παραστατικών μορφών με επίκεντρο τον άνθρωπο.

«Η ανάδειξη του προσώπου, όπως διακρίνεται, έρχεται σε διαλεκτική σχέση με τον εκάστοτε θεατή και του γεννά ερωτήματα.

Η επιλογή των προσώπων- δεν είναι ιστορικές προσωπικότητες αλλά είναι χαρακτήρες οικείοι του καλλιτέχνη που τους τιμά ζωγραφίζοντας τους και τον τιμούν με την παρουσία τους στον καμβά.

Είναι κομβικής σημασίας αυτό το χαρακτηριστικό στη ζωγραφική του Χαραλαμπάκη. Είμαστε σε σχέση προσώπου με τον Άλλο, το πρόσωπο (προς την όψη) υπάρχει μόνο όταν μπορεί να αντικρύσει ένα άλλο», ολοκληρώνει το σημείωμα του για τον εικαστικό και το έργο του, ο συγγραφέας.

Εγκαίνια «Ματζόρε 7»: Σάββατο 12 Μαρτίου 17:00 – 22:00

Διάρκεια Έκθεσης: έως 2 Απριλίου 2022

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Τρίτη έως και Παρασκευή: 17:00 – 21:00
Σάββατο: 13:00 – 17:00

Διαβάστε επίσης

Χρηματιστήριο: Έβγαλε αντίδραση μετά τη δήλωση Πούτιν για τις διαπραγματεύσεις – Κέρδη 3,05%

Ελένη Μενεγάκη: Έριξε τον Δημήτρη Ουγγαρέζο από το σκαμπό (Video)

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ραγδαία επιδείνωση το Σάββατο – Σε ποιες περιοχές να αποφεύγονται οι μετακινήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 18:19