search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:57
MENU CLOSE

Μόσχα: Ουκρανοί εθνικιστές ανατίναξαν κτήριο Ινστιτούτου στο Χάρκοβο για να κρύψουν την πυρηνική έρευνα

11.03.2022 19:33
xarkovo-234-new

Ουκρανοί εθνικιστές ανατίναξαν κτήριο του Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας του Χάρκοβο για να εξαφανίσουν στοιχεία πυρηνικής έρευνας, δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου της Ρωσικής Άμυνας, Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

Σημειώνεται ότι το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας του Χάρκοβο ήταν το πρώτο ίδρυμα στην ΕΣΣΔ που πραγματοποίησε πυρηνική σχάση. Το 1948, μετατράπηκε σε βάση εκπαίδευσης των Σοβιετικών πυρηνικών φυσικών, ενώ αργότερα επικεντρώθηκε στην έρευνα για την πυρηνική ενέργεια και την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων.

Ενώ η Ουκρανία συμφώνησε να εξάγει όλο το ουράνιο υψηλού βαθμού εμπλουτισμού που διέθετε, στη Ρωσία το 2010, η χώρα έλαβε αποστολές ουρανίου χαμηλού βαθμού εμπλουτισμού από τις ΗΠΑ ως αποζημίωση, όπως καταγγέλλει η Μόσχα.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η υπηρεσία του είχε συγκεντρώσει στοιχεία ότι η Ουκρανία εργαζόταν για την κατασκευή πυρηνικών όπλων και ότι οι ΗΠΑ το γνώριζαν.

Ο Μιζίντσεφ αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, λέγοντας ότι όλες οι είσοδοι και οι έξοδοι από τη Μαριούπολη, αυτές που δεν καταστράφηκαν, ναρκοθετήθηκαν από εθνικιστές.

Διαβάστε επίσης:

Ινδία: Ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε «κατά λάθος» έναν πύραυλο στο Πακιστάν

Παραμένει η ανησυχία για το Τσερνόμπιλ – Διαρροή ραδιενέργειας φοβάται η Ουκρανία

Facebook και Instagram θα επιτρέψουν αναρτήσεις που προτρέπουν σε βία – Αρκεί να αφορούν Ρώσους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50