search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:58
MENU CLOSE

Στο Φανάρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το μεσημέρι το τετ α τετ με Ερντογάν

13.03.2022 12:07
mitsotakis

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρίσταται στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία. 

Πριν από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Παρακολουθούμε το δράμα του ουκρανικού λαού και θαυμάζουμε την σθεναρή αντίστασή του στον εισβολέα. Απευθύνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Η βία και ο πόλεμος δημιουργούν περιπλοκότερα προβλήματα. Πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει ρητώς τη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις και δεσμεύει όλα τα μέλη του οργανισμού να ρυθμίζουν τις διαφορές τους με ειρηνικά μέσα», ανέφερε ο Πατριάρχης. 

Στη μία το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο το γεύμα και ακολούθως η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα τεθούν τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες υπό το πρίσμα και της ουκρανικής κρίσης.

Αναφερόμενος στη συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βερσαλλίες και την άτυπη Σύνοδο Κορυφής, χαρακτήρισε λογικό να γίνονται συνομιλίες ώστε να μην προστίθενται και άλλες εστίες έντασης.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Αδιανόητο ο Μητσοτάκης να μην μιλά για την κερδοσκοπία στην αγορά ενέργειας»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια των καυσίμων»

Οικονόμου: Έρχονται παρεμβάσεις στην τιμή της βενζίνης – «Έχει ξεφύγει επικίνδυνα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:45