search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:12
MENU CLOSE

Αναθερμαίνεται η τηλεοπτική πιάτσα για εκπομπές σάτιρας

15.03.2022 10:14
satira_new

«Τα φρόνιμα κανάλια πριν τελειώσουν τα προγράμματα ετοιμάζουν τα επόμενα», λέει ένα παμπάλαιο τηλεοπτικό γνωμικό. Και η ελληνική τηλεοπτική πιάτσα δεν έχει λόγο να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η μέχρι φέτος εξόριστη- διότι πάντα είναι ενοχλητική- σάτιρα μπήκε σε τηλεοπτικό μενού. Όχι μόνον δεν πήγε καλά παρά τις όποιες αμφιβολίες, αλλά η εκπομπή «Ράδιο αρβύλα» κρατήθηκε και κρατιέται αξιοπρεπώς και μάλιστα σε μια «εμπόλεμη» τηλεοπτική ζώνη.

«Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», λέει μια άλλη παροιμία και το έλλειμα κατέδειξε με την φράση «τις σατιρικές εκπομπές τις «εκτέλεσαν» όλες»», ο Λάκης Λαζόπουλος σε τηλεοπτική συνέντευξη του («Ανοιχτά», Open).

Η ουσία είναι ότι τηλεοπτικά στελέχη θα ήθελαν να δουν και άλλες σατιρικές εκπομπές. Συγκεκριμένα στο Mega καλομελετούν για του χρόνου μια εκπομπή που θα έχει «αιχμές» για κοινωνικοπολιτικά θέματα κλπ, κλπ.

Άλλωστε ήταν το παλιό Mega, το ορθόδοξο, εκείνο που είχε δημιουργήσει τάση με τον Λάκη Λαζόπουλο και τους αειθαλείς «Δέκα μικρούς Μήτσους» αλλά και με το «Πίτσι Πίτσι με τον Μήτσι» του Γιώργου Μητσικώστα  (και βεβαίως ο ΑΝΤ1 με το αντιδελτίο ειδήσεων «Όχι τα Νέα του ΑΝΤ1»).

Διερευνητικές κρούσεις

Με αυτό το «ιστορικό» αλλά και το γεγονός ότι οι «Ράδιο αρβύλα» «τραβάνε», κάποιοι στο κανάλι της Συγγρού σκέφτηκαν ότι το κανάλι δεν πρέπει να έχει θέση παρατηρητή και έχουν κάνει διερευνητικές επαφές- κρούσεις στον Λάκη Λαζόπουλο.

Ο Λάκης Λαζόπουλος το τελευταίο διάστημα (μέσα Δεκεμβρίου 2021), κεντρίζει παρέα με τους «Μήτσους» του, την συστημική πολιτική σκηνή και τους εκφραστές της μέσα από την ντίτζιταλ εκπομπή του «Στο στόμα του Λάκη» (podcasts με άλλα λόγια) και την ιστοσελίδα News247 σε εβδομαδιαία βάση (κάθε Πέμπτη).  

Ανοιχτή παραμένει, εξ όσων είναι  γνωστά μέχρι τώρα, η επικοινωνία με την παρέα της «Ελληνοφρένειας». Εμπόδιο έως τώρα ήταν ο συνδυασμός των εξωτηλεοπτικών επαγγελματικών υποχρεώσεων των συντελεστών με τις ανάγκες που δημιουργούν οι διαδικασίες μιας τέτοιας τηλεοπτικής παραγωγής (γυρίσματα, μοντάζ κλπ).

Διερευνητικές έχουν γίνει και προς την κατεύθυνση του Νίκο Μουτσινά, ο οποίος όμως διανύει την πρώτη σεζόν συνεργασίας με τον Σκάι στο πλαίσιο συμφωνίας διετούς διάρκειας. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρει κανείς.

«Τα συμβόλαια γίνονται για να «σπάνε»» λέει ένα επίσης παλιό τηλεοπτικό γνωμικό. Μένει να φανεί αν οι «εμπλεκόμενες» πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία και βέβαια καταλυτική είναι η διάθεση του ίδιου του παρουσιαστή η οποία είναι σε συνάρτηση με τον βαθμό ικανοποίησης που έχει από την τρέχουσα συνεργασία του.

Διαβάστε επίσης:

«Πράσινο φως» παίρνει το Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν

Εισβολή με πλακάτ κατά του πολέμου στην ρωσική τηλεόραση (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τραυματίστηκε σοβαρά ο ανταποκριτής του Fox News – Νοσηλεύεται στην εντατική (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07