search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:52
MENU CLOSE

Επίθεση Ρωσίας κατά του Ιταλού υπουργού Άμυνας: «Είναι από τα μεγαλύτερα γεράκια»

19.03.2022 23:38
putin-russia-213-new

Με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, o Αλεξέι Παραμάνοφ, υπεύθυνος του τομέα Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, επιτέθηκε στον υπουργό Άμυνας της ιταλικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Παραμάνοφ δήλωσε: «Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι μας είχε αποστείλει αίτημα για παροχή βοήθειας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τώρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεράκια που εμπνέουν την αντιρωσική εκστρατεία της ιταλικής κυβέρνησης».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «στο πλαίσιο μιας αντιρωσικής υστερίας, οι ιταλικές αρχές ξαφνικά δείχνουν να έχουν ξεχάσει τα πάντα: τις συνθήκες, τις διμερείς συμφωνίες, τις ιδιαίτερες σχέσεις των δυο χωρών, τις παραδόσεις αιώνων και την εμπειρία συνεργασίας Ιταλίας και Ρωσίας».

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για απειλητικές δηλώσεις, τις οποίες απορρίπτει με αποφασιστικότητα» και ζήτησε και πάλι «την άμεση λήξη της βάρβαρης και παράνομης επίθεσης κατά της Ουκρανίας», την οποία η ιταλική κυβέρνηση «καταδικάζει απερίφραστα».

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Prorata: Εμφανής η επίδραση του πολέμου – Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 50 οι νεκροί από την επίθεση στο Μικολάιβ

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Διαψεύδει τα πρόωρα συμπεράσματα η ιατροδικαστής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:51