search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:27
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Τηλεφώνησε στον Έλληνα πρόξενο της Μαριούπολης – Επιστρέφει την Κυριακή (Video)

19.03.2022 11:47
Manolis Androulakis_new

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε σήμερα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και για τον δημόσιο λόγο του.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από την «Οδύσσεια» που πέρασε, καθώς είχε εγκλωβιστεί επί σειρά ημερών στην Ουκρανία, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος της ΜαριούποληςΜανώλης Ανδρουλάκης,κατάφερε να περάσει τα σύνορα Μολδαβίας-Ουκρανίας.

Όπως έγινε γνωστό από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, η επιχείρηση εκκένωσης στέφθηκε με επιτυχία.

Ο Νίκος Δένδιας έγραψε, ειδικότερα, στο Twitter τα εξής: «Η επιχείρηση Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας».

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης», προσθέτει σε άλλο tweet o Έλληνας ΥΠΕΞ.

Ο Γενικός Πρόξενος στην Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης είναι στη Ρουμανία και αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα από το Βουκουρέστι αύριο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Χθες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση «Νόστος 6», για την εκκένωση τεσσάρων Ελλήνων πολιτών και έξι ομογενών από την Ουκρανία, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον γενικό πρόξενο, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση δίνει ασυλία στην αισχροκέρδεια»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν «προσωρινά» την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα (Video)

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Τι έδειξε έρευνα για την αποτελεσματικότητα της 4ης δόσης ενός mRNA εμβολίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:27