search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 12:40
MENU CLOSE

Κύπρος: Καταγγελίες για «εξορκισμούς» ΛΟΑΤΚΙ ατόμων από ιερείς

20.03.2022 17:14
lgbtq_new

Μια σειρά πολύ σοβαρών καταγγελιών όσον αφορά τραυματικές εμπειρίες ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στη δημοσιότητα στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών στην Κύπρο, με θέμα την ποινικοποίηση των θεραπειών μεταστροφής.

Όπως τονίζει το philenews, σύμφωνα με τις εν λόγω καταγγελίες, ιερείς προχωρούσαν σε εξορκισμούς ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, φέρονται να τους οδηγούσαν σε ορμονοθεραπείες ενώ μαρτυρίες καταγγέλουν πως κάποια άτομα προχώρησαν σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Μέλη της Επιτροπής Νομικών χαρακτήρισαν «τρομερές» τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο για «επαίσχυντες πράξεις», οι οποίες πρέπει άμεσα να εξεταστούν και να ληφθούν αποφάσεις ενώ από την πλευρά των εμπλεκόμενων φορέων τονίστηκε η αναγκαιότητα ψήφισης της συγκεκριμένης νομοθεσίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Νίκος Τορναρίτης ανέφερε για το θέμα: «Η Βουλή δεν πρόκειται να επιτρέψει τον Μεσαίωνα στην Κύπρο». Σημείωσε επίσης πως η συζήτηση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίας της Επιτροπής Νομικών, οπότε και θα κληθούν και εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στην καταδίκη των συγκεκριμένων θεραπειών προχώρησε ο εκπρόσωπος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και Θεολόγος, Αντώνης Γεωργίου, εκφράζοντας την ελπίδα πως σύντομα θα απαγορευτούν. Παράλληλα, ερωτηθείς για τις καταγγελίες από τους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι ιερείς παντρεύουν ομοφυλόφιλα άτομα και κατά τη διάρκεια της εξομολόγησής τους «να τα στέλνουν σε ενδοκρινολόγους για ορμονοθεραπεία».

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, ο οποίος ενέγραψε το θέμα, έκανε λόγο για «ψευδοθεραπείες μεταστροφής», στις οποίες υπόκεινται ΛΟΑΤΚΙ άτομα, σημειώνοντας πως είναι μία «βάναυση πρακτική», με σκοπό να εξαλειφθεί η σεξουαλική τους ταυτότητα. Είπε πως η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ βρίσκει θετική ανταπόκριση και πρέπει να προωθηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Πατούλης: Τι απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για τη λογοκλοπή

Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χειρότερη κυβέρνηση την χειρότερη στιγμή – Δεν υπάρχει πεδίο συναίνεσης

Καιρός: Στα «λευκά» η Πεντέλη και τα βόρεια προάστια – Κλειστοί δρόμοι στην Αττική (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 12:39