search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:23
MENU CLOSE

Εντυπωσιακή σκορδαλιά με γλυκοπατάτα και αμύγδαλα

25.03.2022 06:00
sweet-potato-skordalia-skinnymixers-770×513

Η σκορδαλιά ή αλλιώς αλιάδα, είναι το αχτύπητο δίδυμο και αγαπημένο συνοδευτικό του τηγανητού μπακαλιάρου της 25ης Μαρτίου. Σε αυτή την παραλλαγή ετοιμάζεται με γλυκοπατάτες και αμύγδαλα και δίνει χρώμα και εντυπωσιακή εμφάνιση στο τραπέζι μας.

Υλικά για τη συνταγή

2 μεγάλες γλυκοπατάτες

3 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από 2 λεμόνια

2 κουταλιές της σούπας ασπρισμένο αμύγδαλο και τριμμένο

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίστε και κόψτε τις γλυκοπατάτες σε κομμάτια ίσου μεγέθους. Βράστε τις σε μια κατσαρόλα για 20 – 25 λεπτά σε ελαφρά αλατισμένο νερό, με κλειστό καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τις καλά και βάλτε τις στο μπολ του πολυμίξερ έτσι όπως είναι ζεστές. Προσθέστε τα σκόρδα, το χυμό λεμονιού και το αμύγδαλο και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Με το μηχάνημα σε λειτουργία, περιχύστε με το ελαιόλαδο, και χτυπήστε μέχρι να πάρει η σκορδαλιά μια κρεμώδη υφή. Δοκιμάστε τις γεύσεις και αλατοπιπερώστε ανάλογα, ανακατέψτε μια τελευταία φορά και  σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο περιχυμένο από πάνω. Συνοδέψτε με τον μπακαλιάρο ή άλλο τηγανητό ψάρι και θαλασσινά, τηγανητές πατάτες, πίτες ακόμα και με ψητά λαχανικά.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλλονίτικη αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή, για τον ερχομό της Άνοιξης

Τηγανίτες μπακαλιάρου, που φτουράνε, σαν μεζεδάκι

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και διαφορετική παρουσίαση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:23