search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:29
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μυστήριο με τον «εξαφανισμένο» υπουργό Άμυνας του Πούτιν

26.03.2022 17:02
Ζήτησε αποδείξεις ο Πούτιν για τις κατηγορίες περί ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές των ΗΠΑ - Media

Μυστήριο αποτελεί η «εξαφάνιση» από τον δημόσιο λόγο του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού. Διάφορα σενάρια που κάνουν τον γύρο των social media λένε πως έπαθε καρδιακή προσβολή μετά από λεκτική επίθεση που δέχτηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την αποτυχία των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Μάλιστα, το εν λόγω σενάριο ανέφερε στο Facebook και ο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, Αντόν Γκεραστσένκο. Ο Γκεραστσένσκο υποστηρίζει ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, ο οποίος από τις 11 Μαρτίου έχει εμφανιστεί μόλις μία φορά δημόσια, νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο. 

Το Agentstvo, ένα ρωσικό ανεξάρτητο ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο που έχει ως στόχο να αποκαλύπτει την κυβερνητική διαφθορά, ανέφερε στο Telegram πώς ένας από τους στενότερους συμμάχους του Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίστηκε για τελευταία φορά στην δημόσια τηλεόραση στις 11 Μαρτίου. 

Το Agentstvo, επικαλούμενο έναν ανώνυμο αξιωματούχο, υπέθεσε ότι ο Σοϊγκού μπορεί να μην είναι καλά και να πάσχει από «προβλήματα στην καρδιά του», αν και το πρακτορείο δεν μπόρεσε να το επιβεβαιώσει. 

Σε μια μακροσκελή ανάρτηση στην εφαρμογή υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων, το Agentstvo ανέφερε ότι το ρωσικό κρατικό κανάλι Channel One μετέδωσε μια ιστορία στις 18 Μαρτίου σχετικά με την παρουσία του Σοϊγκού σε μια τελετή απονομής βραβείων τη συγκεκριμένη ημέρα. Ωστόσο, η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε για το περιστατικό φέρεται να προήλθε από ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στις 11 Μαρτίου. 

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις με πυραύλους S-400 στο Καλίνινγκραντ

Ουκρανία: Επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση με τις εξαγωγές σιτηρών

Γερμανία: Το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί διαφορετικά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16