search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:54
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου: «Καλώς Ήρθε το Ρούβλι» – Οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία

26.03.2022 18:11
Mevlout tsavousoglou_new

Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία, αλλά θα πρέπει να συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο προκειμένου να έχουν οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Τουρκία έχει ασκήσει αυστηρή κριτική εις βάρος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά αντιτίθεται επί της αρχής στις κυρώσεις που επέβαλαν οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ.

Αν ρώσοι ολογάρχες…ή όποιοι ρώσοι πολίτες θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία, φυσικά και μπορούν”, είπε ο Τσαβούσογλου απαντώντας σε μια ερώτηση στο ετήσιο διεθνές φόρουμ της Ντόχα.

Αν εννοείτε αν αυτοί οι ολιγάρχες μπορούν να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Τουρκία, τότε φυσικά αν είναι νόμιμη και όχι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο, θα το εξετάσω. Αν είναι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο, τότε είναι άλλο ζήτημα“, δήλωσε ο τούρκος υπουργός.

Δύο υπερπολυτελείς θαλαμηγοί που ανήκουν στον ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβις έχουν ελλιμενιστεί σε τουρκικά θέρετρα.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις με πυραύλους S-400 στο Καλίνινγκραντ

Ουκρανία: Επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση με τις εξαγωγές σιτηρών

Γερμανία: Το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί διαφορετικά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:49