search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:19
MENU CLOSE

Μεθυσμένα νηστίσιμα με μπύρα και επικάλυψη ινδοκάρυδο

29.03.2022 06:00
elmali-top-pare-2

Ένα εύκολο, νόστιμο και οικονομικό γλυκό που είναι το ιδανικό κέρασμα για τις ημέρες της νηστείας και αρέσει σε όλους. Μπορείτε να γεμίσετε τα μπισκότα με περισσεύματα από μαρμελάδες, ξηρούς καρπούς, ακόμα και λουκούμια ή απλά να τα αφήσετε σκέτα.

Υλικά για τη συνταγή

250ml μπύρα

250ml σπορέλαιο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

700 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 φακελάκι μπείκιν πάουντερ (10 γραμμάρια)

1 βανιλίνη

Για το σιρόπι

700ml νερό

800 γραμμάρια ζάχαρη

1 φλούδα λεμονιού

Για τη γέμιση (προαιρετικά)

Καρύδια, αμύγδαλα, μαρμελάδα της επιλογής σας

Για την επικάλυψη

Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ή μια λεκάνη ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Χωρίστε τη ζύμη σε μπαλίτσες και γεμίστε με ένα μίγμα μαρμελάδας και ψιλοκομμένων ξηρών καρπών, αν επιθυμείτε. Κλείστε καλά τη γέμιση μέσα, πατήστε ελαφρά από πάνω τις μπαλίτσες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήστε τα μεθυσμένα κουλουράκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα. Εντωμεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 12 με 15 περίπου λεπτά και διατηρώντας το ζεστό. Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια, βυθίστε τα στο ζεστό σιρόπι για 3-5 λεπτά, γυρίστε τα να ρουφήξουν καλά και τυλίξτε τα μέσα στο ινδοκάρυδο.

Διαβάστε επίσης:

Κοκτέιλ ψαριών και θαλασσινών, το τέλειο ορεκτικό

“Γεμάτα” Λέσβου, αμυγδαλωτά για χαρές και γιορτές

Εντυπωσιακή σκορδαλιά με γλυκοπατάτα και αμύγδαλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09