search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:18
MENU CLOSE

Αμπράμοβιτς: Όταν άρχισαν τα συμπτώματα της δηλητηρίασης ρωτούσε, «πεθαίνω;»

30.03.2022 16:07
Abramovits98-new

Την παραμονή των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, έγινε γνωστό από μια δημοσιογραφική ομάδα της «Wall Street Journal», ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε παρουσιάσει συμπτώματα που παραπέμπουν σε δηλητηρίαση.

Τα συμπτώματα στον Ρώσο μεγιστάνα είχαν εμφανιστεί μεταξύ της νύχτας της 3ης Μαρτίου και το πρωί της 4ης Μαρτίου. Κοκκινισμένα μάτια, συνεχής και επίπονη δακρύρροια, καθώς και ξεφλουδισμένο δέρμα στο πρόσωπο και τα χέρια είναι μερικές από τις ενδείξεις που οδήγησαν στο συμπέρασμα πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με την υγεία του.

Εκτός του πρώην προέδρου της Τσέλσι, τα ίδια συμπτώματα εμφάνισαν και τουλάχιστον δύο ακόμα εξέχοντα μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας, ανάμεσά τους ο Ουκρανός διπλωμάτης με καταγωγή από τους Τατάρους της Κριμαίας, Ρουστέμ Ουμέροβ.

Τα συμπτώματα ήταν αρκετά έντονα με τον Άμπραμοβιτς να ρωτά με αγωνία τον γιατρό που τον εξέταζε: «Πεθαίνω;», όπως αποκάλυψε ένας από τους παρόντες στους New York Times.

Σύμφωνα με μια νέα ανάλυση, ο Αμπράμοβιτς δηλητηριάστηκε με χλωροπικρίνη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια τοξική ουσία που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν ως χημικό όπλο ή με χαμηλή δόση Novichok.

Τα παραπάνω υποστηρίζει ο Βούλγαρος δημοσιογράφος Χρίστο Γκρόζεβ, ο οποίος διεξήγαγε έρευνα για το σοκαριστικό περιστατικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ομάδα ειδικών συμφώνησε ότι η ουσία που είναι πιο πιθανό να προκάλεσε τα συμπτώματα δηλητηρίασης του Ρώσου ολιγάρχη είναι η χλωροπικρίνη, ένα χημικό όπλο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα – Ρωσία: Συντονισμός για το ρόλο τους στη «νέα παγκόσμια τάξη» (Videos)

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία υποτίμησε την αντίσταση της Ουκρανίας – Τι είπε για τα πυρηνικά όπλα του ΝΑΤΟ

Κρεμλίνο: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες με την Ουκρανία – «Τίποτα ελπιδοφόρο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:17