search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:05
MENU CLOSE

Ελβετία: Ομαδική αυτοκτονία το άλμα στο κενό για 5 ανθρώπους στο Μοντρέ – Τι τους ώθησε στο σάλτο μορτάλε

30.03.2022 16:11
elvetia-autoktonia76-new

Εντείνονται οι έρευνες για να διακριβωθούν τα αίτια που ώθησαν μια πενταμελή οικογένεια Γάλλων στο Μοντρέ της Ελβετίας να πέσουν από μπαλκόνι του 7ου ορόφου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα 4 μέλη της και να χαροπαλεύει ένα 15χρονο αγόρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προκρίνεται το σενάριο της ομαδικής αυτοκτονίας.

Η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπλοκής άλλου προσώπου στους μυστηριώδεις θανάτους. «Η έρευνα για την τραγωδία που συνέβη στο Μοντρέ δείχνει ότι όλα τα θύματα πήδηξαν το ένα μετά το άλλο από το μπαλκόνι. Εκεί βρέθηκε μια σκάλα, αλλά κανένα ίχνος πάλης. Μετά από πέντε μέρες ερευνών ο εισαγγελέας και ερευνητές δίνουν προτεραιότητα στην πιθανότητα της ομαδικής αυτοκτονίας», επισήμανε η ανακοίνωση των αρχών.

«Από την έναρξη της πανδημίας η οικογένεια έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για θεωρίες συνωμοσίας και επιβίωσης», ανέφερε η αστυνομία.

Η οικογένεια είχε δημιουργήσει «ένα εντυπωσιακό απόθεμα τροφίμων όλων των οδών, πολύ καλά τακτοποιημένο, που κάλυπτε τα περισσότερα δωμάτια του διαμερίσματος και τα οποία θα τους επέτρεπαν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη κρίση. Ζούσαν με εικονική αυτάρκεια, αποκομμένοι από την κοινωνία. Μόνον η δίδυμη αδελφή της μητέρας εργαζόταν εκτός οικίας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έκαναν βουτιά θανάτου 20 μέτρων  από τον  έβδομο όροφο πολυκατοικίας στην ελβετική πόλη για να καταλήξουν ακριβώς μπροστά από την είσοδο καζίνο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα πέντε μέλη αυτής της γαλλικής οικογένειας πήδηξαν το ένα μετά το άλλο, τα ξημερώματα, μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών. Η μητέρα και η 41χρονη δίδυμη αδερφή της, ο 40χρονος πατέρας, το 15χρονο αγόρι και το 8χρονο κορίτσι. Στο μπαλκόνι βρέθηκε μια σκάλα, ενώ δεν ακούστηκαν κραυγές ή ήχοι πάλης.

Η αστυνομία ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι η μητέρα και το οκτάχρονο κορίτσι δεν είχαν δηλωθεί στις τοπικές Αρχές και το μόνο που ήταν καταγεγραμμένο ήταν η αναχώρησή τους από το Μαρόκο τον Απρίλιο του 2016. «Η οικογένεια ζούσε απομονωμένη και πρέπει να φοβόντουσαν ότι οι Αρχές θα μπορούσαν να επέμβουν στον τρόπο ζωής τους», προστίθεται στην ανακοίνωση των ελβετικών αρχών.

Συγκάτοικος στην ίδια πολυκατοικία στο Μοντρέ ο Ιμπραχίμα Μπανγκούρα αδυνατεί να πιστέψει αυτό που συνέβη, τι μπορεί να ώθησε μια ολόκληρη οικογένεια στο να βάλει τέλος στη ζωή της. «Είναι παράλογο, δεν καταλαβαίνω», επαναλαμβάνει ξανά και ξανά. «Είναι τρελό να συμβαίνει σε τέτοιους ανθρώπους» δήλωσε σοκαρισμένος.

Διαβάστε επίσης:

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία υποτίμησε την αντίσταση της Ουκρανίας – Τι είπε για τα πυρηνικά όπλα του ΝΑΤΟ

Κρεμλίνο: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες με την Ουκρανία – «Τίποτα ελπιδοφόρο»

«Οπισθοχώρηση» Μόσχας για φυσικό αέριο: Δεν θα ζητήσουμε άμεσα πληρωμή σε ρούβλια (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:02