search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:19
MENU CLOSE

Η απόφαση Μητσοτάκη και το εκλογικό δίλημμα Ανδρουλάκη

31.03.2022 08:32
androulakis_mitsotakis_new


Προχθές ο πρωθυπουργός σφράγισε, με την δήλωση του, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο ισχύον εκλογικός νόμος με τον οποίο θα γίνουν οι δεύτερες εκλογές -οι πρώτες, θα γίνουν με απλή αναλογική- τις οποίες προσδιόρισε τον Ιούνιο του 2023.

Η εφημερίδα «Το Ποντίκι» με πρωτοσέλιδο άρθρο και τίτλο στις 3/2 είχε προαναγγείλει ότι αυτή θα ήταν η οριστική απόφαση του Μητσοτάκη.

Από χθες άρχισε ένας κύκλος πιέσεων στο ΚΙΝΑΛ και στον Νίκο Ανδρουλάκη, οποίος θα κλείσει την Παρασκευή πριν τις δεύτερες εκλογές του 2023!

Δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξει τις πιέσεις ώστε νωρίτερα ή την τελευταία ώρα να αφήσει παράθυρο για κυβερνητικές συνεργασίες.

Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι οι πιέσεις που θα δεχθεί θα είναι ισχυρές και δεν θα προέρχονται μόνο από τους γνωστούς εξωθεσμικούς παράγοντες -οικονομικούς, εκδοτικούς- που θα το επιθυμούσαν, αλλά κυρίως από μερίδα εν δυνάμει ψηφοφόρων του, οι οποίοι θα θέλουν κυβερνητικές συνεργασίες, είτε με ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να δούμε πόσο, και ποιοι θα αντέξουν.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργός καλός για αναλύσεις, αλλά όχι για λύσεις

Ο ξαφνικός ανασχηματισμός και οι παραγγελιές του υπουργού Στυλιανίδη για δημοσκοπήσεις των 30.000 ευρώ

Ρυθμιστικές Αρχές των golden boys και των μπόνους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:16