search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:21
MENU CLOSE

Βουλή: «Θερίζει» ο κορωνοϊός – Οι αλλαγές για την ομιλία Ζελένσκι

01.04.2022 09:43
vouli_adeia_new

Eγκρίθηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η πρόταση του Προέδρου Κ. Τασούλα προκειμένου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι να απευθυνθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ομιλία του κ. Ζελένσκι θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Απριλίου και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν θα διαρκέσει το πολύ 15 λεπτά χωρίς να ακολουθήσει διάλογος ή ερωτήσεις παρά μόνο η αποφώνηση από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Κατά την άτυπη ψηφοφορία η οποία διεξήχθη Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής τάχθηκαν υπέρ της πρόσκλησης χωρίς αστερίσκους. Το ΚΚΕ όπως ήταν γνωστό από το πρωί εξέφρασε την αντίθεσή του και γνωστοποίησε ότι θα απέχει. H Ελληνική Λύση εξέφρασε την αντίθεσή της στο διάγγελμα του κ. Ζελένσκι και ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει, ενώ το ΜέΡΑ 25 τόνισε ότι θα παραστεί δι ενός και μόνο εκπροσώπου καθώς θα ήθελε να υπάρξουν ερωτήσεις προς τον κ. Ζελένσκι. 

Χαμός με τον κορωνοϊό

Η αναζωπύρωση της πανδημίας αποτυπώθηκε και στην επιδημιολογική εικόνα της… Βουλής, αφού μόλις μέσα σε έναν μήνα, τον Μάρτιο, εντοπίστηκαν στους τακτικούς ελέγχους που γίνονται 150 κρούσματα μεταξύ βουλευτών, εργαζομένων και φρουρών.

Γι’ αυτό και συμφωνήθηκε η ολομέλεια της Βουλής να αποτελείται από 200 βουλευτές στο σύνολο.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Διαθέσιμο στο Viber το επίσημο κανάλι του κόμματος

ΚΙΝΑΛ: Συνεδρίασε η Επιτροπή Ψηφοδελτίων – Χρίσμα σε κανέναν, διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη

Μίνα Γκάγκα: Στο δρόμο για την Ευρωβουλή;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:21