search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:40
MENU CLOSE

Σχολεία και self test: Τι αλλάζει από Δευτέρα

03.04.2022 21:24
coronosxoleia_new

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που θα πάνε τη Δευτέρα 4 Απριλίου στα σχολεία δεν χρειάζεται να κάνουν self test, αφού πλέον καταργείται το ένα από τα δύο τεστ τα οποία ήταν υποχρεωμένοι να διενεργούν κάθε εβδομάδα.

«Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, τρία δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Όπως ξεκαθαρίζεται, το ένα τεστ κάθε εβδομάδα θα πρέπει να διενεργείται μέχρι και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Τρίτη. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για Μπούκα: «Οι δράστες των εγκλημάτων κατά αμάχων πρέπει να λογοδοτήσουν»

Ταυτόχρονες διαδηλώσεις υποστηρικτών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Αθήνα (Photos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία κάνει λόγο για «προβοκάτσια» όσον αφορά την Μπούκα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:40