search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:38
MENU CLOSE

ΒΒC: Ετοιμάζει υπερπαραγωγή για τα 60 χρόνια των Rolling Stones (Photos)

05.04.2022 13:10
Rolling Stones new

Με τουλάχιστον 55 άλμπουμ στο ενεργητικό τους και κατάληψη της κορυφής των βρετανικών και αμερικανικών τσάρτς επι 32 φορές οι αειθαλείς Rolling Stones συμπληρώνουν- τον Ιούλιο-  60 χρόνια  αδιάληπτης παρουσίας στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Τους αποκαλούμενους και «παππούδες της ροκ» από το Λονδίνο τιμά το BBC το οποίο  θα περιλαμβάνει αποκλειστικές συνεντεύξεις με τα μέλη του συγκροτήματος.

Το ντοκιμαντέρ «My Life As A Rolling Stone» θα μεταδοθεί από το BBC Two και πλαισιώνεται από μια ειδική παραγωγή για το BBC Radio 2  και μία συλλογή από συναυλίες- ορόσημα της μπάντας  στο iPlayer  το καλοκαίρι.

Κάθε επεισόδιο, διάρκειας μιας ώρας, θα είναι αφιερωμένο σε κάθε ένα από τα τέσσερα μέλη της μπάντας,  Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Ρόνι Γουντ και Τσάρλι Γουότς.

Ουσιαστικά με κάθε ταινία φιλοτεχνείται το πορτραίτο καθενός από τα μέλη του γκρουπ και ταυτόχρονα ο κύκλος ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία ενός από τα σπουδαιότερα ροκρνρολ συγκροτήματα του κόσμου «με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει», όπως τονίζει το BBC.

Είναι μια σε βάθος ματιά της μπάντας μέσα από τον «φακό» κάθε μέλους, με έμφαση στις προσωπικότητες τους, τα πάθη, τις αναμνήσεις.

Νέες συνεντεύξεις με τους μουσικούς (εκτός από τον αείμνηστο Γουότς, ο οποίος πέθανε πέρυσι) και άγνωστο μέχρι τώρα οπτικοακουστικό υλικό  θα διαμορφώσουν «ενδόμυχα πορτρέτα» στα οποία οι Stones θα κάνουν απολογισμό της  καριέρας τους. Η σειρά, είναι παραγωγής των Mercury Studios για το BBC.

Στο ντοκιμαντέρ για τους θρύλους της ροκ θα μιλήσουν διάσημοι θαυμαστές τους, όπως ο Ροντ Στιούαρτ, η Τίνα Τέρνερ, ο Στίβεν Τάιλερ, η Κρίσι Χάιντ και ο Slash.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε τα 60 χρόνια των Rolling Stones με αυτά τα τέσσερα φιλμ που δίνουν στους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο μια νέα και συναρπαστική πτυχή του συγκροτήματος», δήλωσε η μάνατζερ των Rolling Stones, Τζόις Σμιθ.

Η Λόρνα Κλαρκ, υπεύθυνη του τομέα ποπ μουσικής, του τομέα ζωντανών εκδηλώσεων και μουσικών τηλεοπτικών παραγωγών του BBC,  ανέφερε ότι για τον βρετανικό  ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο δεν υπάρχει καλύτερη συγκυρία από αυτή που συμβαίνει καθώς το BBC «συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας του και θα αποτίσει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο σημαντικά ροκ συγκροτήματα του κόσμου, στην 60η επέτειό του.

Οι Rolling Stones υπήρξαν πρεσβευτές του σπουδαίου βρετανικού rock ‘n’ roll για δεκαετίες και αγαπήθηκαν σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό είμαι ενθουσιασμένη που το BBC είναι σε θέση να παρουσιάσει αυτή την πολύ ξεχωριστή παραγωγή, συμπεριλαμβανομένης της τηλεοπτικής σειράς».  

Η διευθύνουσα σύμβουλος των Mercury Studios, Άλις Γουέμπ πρόσθεσε: «Κάθε τόσο, ως κινηματογραφιστές  έχουμε την ευκαιρία να εργαστούμε σε εξαιρετικά έργα – ε, με τους Rolling Stones είναι μια από αυτές τις στιγμές. Γνωρίζουμε τη μουσική τους, την αισιοδοξία τους, την ασυναγώνιστη σκηνική τους παρουσία – και θα δείτε τη μπάντα σε όλο της το μεγαλείο, καθώς εξερευνούμε τι τους κάνει πραγματικά υπέροχους».

Το επετειακό «πακέτο» του BBC για τους Rolling Stones

Μαζί με τα τέσσερα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, θα μεταδοθεί επίσης το δίωρο ηχητικό ντοκιμαντέρ, «Rolling with The Stones», σε παγκόσμια πρώτη από το BBC Radio 2, τον ραδιοφωνικό σταθμό του Ηνωμένου Βασιλείου με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα (14,9 εκατομμύρια ακροατές εβδομαδιαίως) .

Το καλοκαίρι επίσης μια επιμελημένη συλλογή από συναυλίες-ορόσημα και ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμη στο BBC iPlayer μεταξύ των οποίων και τα:

«Crossfire Hurricane» (2012) που αποτυπώνει την αξιοσημείωτη νέα προοπτική για την απαράμιλλη πορεία των Stones  και το πέρασμα από εφηβική εμμονή των μπλουζ στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στην ανατολή της βασιλείας  της ροκ μπάντας.  Η ταινία συνδυάζει εκτενές ιστορικό υλικό, μεγάλο μέρος του οποίου δεν είχε δει κανείς εκείνη την εποχή, με σημερινές συνεντεύξεις των μελών της μπάντας και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών διεθνούς ακτινοβολίας.

«The Rolling Stones». Πρόκειται για επανέκδοση του 2016 και «πατά» στην αρχική του 1995. Αυτή η αναθεωρημένη έκδοση του ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε αρχικά για να συμπέσει με την κυκλοφορία του άλμπουμ «Stripped» των Stones,  το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1995,  αφηγείται την ιστορία δύο ηχογραφήσεων σε στούντιο και τριών ζωντανών εμφανίσεων που αποτέλεσαν το «project Stripped».

Η ταινία παρακολουθεί το θριαμβευτικό τέλος της περιοδείας «Voodoo Lounge», στη διάρκεια της οποίας το συγκρότημα επαναπροσδιόρισε παλιά κομμάτια του και τα ξανασύστησε μέσα από ακουστικές, λιτές εκδοχές και διασκευές.

Διαβάστε επίσης

Αφιέρωμα στον καλτ αισθησιακό ελληνικό κινηματογράφο από το CiNoBo (photos)

Survivor: Ξέφυγε η κατάσταση με τον Κωνσταντίνο Εμμανουήλ – Συντετριμμένος ο Καραγκούνιας (Videos)

Τηλεθέαση Top-10 1-3/4/2022: «Έσκισε» η Νικολούλη το τριήμερο – σημείωσε ρεκόρ τετραετίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:37