search
ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 09:03
MENU CLOSE

Απεργία: Σε εξέλιξη οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (Video/Photos)

06.04.2022 12:29
apergia-poreies-new

Απροσπέλαστο είναι αυτή τη στιγμή το κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Σε εξέλιξη οι πορείες στην Αθήνα

Ξεκίνησε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιείται στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Αυτήν την ώρα, μάλιστα,  έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην οδό Σταδίου.

Ωστόσο, η κίνηση στους δρόμους  γύρω από το Σύνταγμα διεξάγεται ομαλά. Καθυστερήσεις θα συναντήσουν οι οδηγοί στον Κηφισό, στο καθοδικό ρεύμα, στο ύψος του Ρέντη.

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, προαστιακό και τραμ η Αθήνα

Στην απεργία συμμετέχουν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα , για 24 ώρες ακινητοποιούνται μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος , τραμ και τρόλει. Επίσης, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός.

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

Επίσης δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική

Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι, στην απεργία θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

Από τις 12μμ έως τις 4 το απόγευμα θα σιγήσουν τα ΜΜΕ λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε και η ΕΣΗΕΑ διεκδικώντας μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών, μέσω συλλογικών συμβάσεων.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην ακρίβεια, τη φτώχεια και τις ανισότητες», εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς και ομοσπονδίες έχουν συγκεντρωθεί αυτήν την ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στη Βουλή

«Με κεντρικό σύνθημα, “ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει”, η Συνομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους», αναφέρει η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της, ζητώντας ταυτόχρονα άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ  ζητά, μεταξύ άλλων:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται επίσης σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο κ.α.). 

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Είμαι στη φυλακή ενώ είμαι αθώα και άλλοι έξω κάνουν πάρτι» – Αγριεύει η κόντρα με τον Μάνο Δασκαλάκη (videos)

Προσοχή ! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ενεργειακό ποτό (Photo)

Σε λειτουργία το finddoctors.gov.gr – Πως με 4 «κλικ» κλείνετε ραντεβού με τον γιατρό σας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 09:02