search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:25
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» Λέκκα για σεισμούς στη Θήβα: «Μείνετε μακριά από παλιά κτίσματα» (Videos)

10.04.2022 12:31
Seismos_new

Κομμάτι της αναζωπύρωσης που καταγράφηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην περιοχή της Θήβας χαρακτήρισε ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, τον σεισμό που σημειώθηκε, τα ξημερώματα, κοντά στο χωριό Καλλιθέα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Χαλκίδα, Λαμία, Αθήνα και άλλες περιοχές.

«Η αναζωπύρωση έρχεται να συμπληρώσει κανονικά μία ακολουθία που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται πριν από 14 μήνες και περιλαμβάνει σεισμούς που πλησιάζουν τις 3.000», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα το εύρος των σεισμικών δονήσεων είναι μικρό με το μεγαλύτερο να φτάνει τα 4,8 Ρίχτερ.

«Εκ μέρους της Πολιτείας έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ως Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και ως υπουργείο Κλιματικής Κρίσης», τόνισε.

«Πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Η σεισμική ακολουθία μπορεί να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες δίχως να έχουμε ζημιές. Η ισχυρή σύσταση είναι να αποφύγουμε παλιές κατασκευές», πρόσθεσε με αφορμή τον σεισμό των 4,3 ρίχτερ που σημειώθηκε βόρεια της Οινόης.

«Δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης»

«Δεν μπορούμε να διακρίνουμε κύριο σεισμό. Όλοι οι σεισμοί είναι παραπλήσιοι, έχουν μια οροφή της τάξεως των 4,6 – 4,7 βαθμών. Ένας σεισμός της τάξεως των 5,5 βαθμών έγινε στην περιοχή το 1914 και είχε κάνει και αρκετές ζημιές», πρόσθεσε, μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Καταλήγοντας ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Το «αρρωστημένο κίνητρο» της Ρούλας Πισπιρίγκου – Τι απαντά ο δικηγόρος της (Video)

Θανάσης Κατερινόπουλος: Δέκα άτομα μπλεγμένα στις δολοφονίες των παιδιών στην Πάτρα

Καβάλα: Σβήστηκε η φωτιά στις χερσαίες εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:24