search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:26
MENU CLOSE

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ράγισε καρδιές η ανάρτηση του εντατικολόγου (Photo/Video)

11.04.2022 09:40
iliadis new

Μία συγκινητική και ταυτόχρονα συγκλονιστική ανάρτηση έκανε ο άνθρωπος που πάλεψε όσο κανένας να σώσει την 9χρονη Τζωρτζίνα από το θάνατο, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης 

Ο εντατικόλόγος – που έδωσε πραγματική μάχη για να κρατήσει την 9χρονη Τζωρτζίνα στη ζωή – ανήρτησε το ποίημα «Πρωινό άστρο» του Γιάννη Ρίτσου «για τα τρια αγγελούδια που δεν πρόλαβαν να μεγαλωσουν...» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Κοιμήσου να μεγαλώσεις γρήγορα έχεις πολύ δρόμο ακόμα μας συμβουλεύει ο μεγάλος μας ποιητής. Είναι το ποίημα της απόλυτης πατρικής στοργής, έχοντας αποδοθεί με τον μέγιστο λυρισμό. Σαν οι χτύποι της καρδιάς του πατέρα να αντανακλώνται σε λέξεις και εικόνες», γράφει στην ανάρτησή του, η οποία συγκίνησε ιδιαίτερα.

Tι κατέθεσε στον ανακριτή

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Ηλιάδης κατέθετε για τέσσερις ώρες, την Παρασκευή, ενώπιον της 18η τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας, είπε στους δημοσιογράφους: «Η Τζωρτζίνα μας ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο.

Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ότι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα.

Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν αρκετή να αγκαλιάσει την Τζωρτζίνα».

Διαβάστε επίσης

Βασίλης Κικίλιας: Διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία (Videos)

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:25