search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 07:32
MENU CLOSE

Κατάρες Μπριτζίτ Μπαρντό κατά Μακρόν: Έχει «απαίσιες πεποιθήσεις»

12.04.2022 12:44
brigitte_bardot_new

Άστραψε και βρόντηξε η Μπριτζίτ Μπαρντό κατά του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίον μάλιστα χαρακτήρισε «Πούτιν της φύσης και των ζώων».

Πως ξεκίνησε τούτη η πολεμική και μάλιστα την ώρα που ο Μακρόν προσπαθεί να μαζέψει ψήφους για να επανεκλεγεί στην προεδρία;

Η Μπριτζίτ Μπαρντό έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ενέργειας και της περιουσίας της για την προστασία των ζώων, καθώς είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη στο θέμα αυτό. Δεν είναι κάτι νέο, αφού ήδη από το 1977 η μεγάλη σταρ του γαλλικού σινεμά είχε κάνει εκστρατεία στον Βόρειο Πόλο για να καταγγείλει την θανάτωση μωρών φώκιας για την γούνα τους. Όταν επέστρεψε από αυτή την εκστρατεία κατάφερε να περάσει νόμος που απαγόρευε το εμπόριο προϊόντων από δέρμα φώκιας ηλικίας μικρότερης των τεσσάρων εβδομάδων. Αυτός ο νόμος πέρασε με την υποστήριξη του τότε προέδρου της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ΄ Εστέν.

Το 1978 η Μπριτζίτ Μπαρντό εξέδωσε ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «Noonoah, η μικρή λευκή φώκια», που αναφέρεται στην ιστορία ενός μωρού φώκιας που το έσωσε από τους κυνηγούς ένας Εσκιμώος.

Το 1986 ίδρυσε το Ίδρυμα Μπριτζίτ Μπαρντό που μάχεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την ίδια την ηθοποιό, που συχνά δημοπρατεί προσωπικά αντικείμενά της για να συγκεντρώνει χρήματα.

Για τον Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει καθόλου καλή εντύπωση και η Μπριτζίτ Μπαρντό φρόντισε να εκφράσει δημοσίως τις σκέψεις της και μάλιστα στην κρίσιμη περίοδο των προεδρικών εκλογών.

Έτσι έγραψε μία ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε με την έναρξη της εκστρατείας των δύο μονομάχων του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, στην οποία χαρακτηρίζει τον Μακρόν «ένοχο» επειδή έκανε «αποκρουστικές συμφωνίες με τους κυνηγούς».

Η Μπριτζίτ Μπαρντό χαρακτηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν «Πούτιν της φύσης και των ζώων», του καταλογίζει «απαίσιες πεποιθήσεις» και τον προειδοποιεί ότι οι Γάλλοι θα τον τιμωρήσουν:

«Αφού τσαντίζεις τους Γάλλους θα πρέπει να σου το επιστρέψουν στο εκατονταπλάσιο», γράφει η Μπριτζίτ Μπαρντό στην ανοιχτή επιστολή της προς τον Μακρόν, ο οποίος προφανώς δεν απάντησε στην μεγάλη σταρ.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν και πόσα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία (photos)

Έκκληση Ζελένσκι για οπλισμό: «Οι ζωές των Ουκρανών δεν γυρίζουν πίσω»

Βόρεια Μακεδονία: Στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 07:32