search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:17
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Ιμαλάια: Νεκρός ο κορυφαίος ορειβάτης Αντώνης Συκάρης – Η συγκινητική τελευταία ανάρτηση (photos/video)

12.04.2022 09:04
sikaris

Τραγωδία στα Ιμαλάια καθώς ο Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης στα Ιμαλάια βρήκε τραγικό θάνατο.

Ο 60χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Ο έμπειρος ορειβάτης βρισκόταν σε υψόμετρο 7.400 μέτρων αλλά στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ «έσβησε» ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.

«Δυστυχώς συνέβη ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή. Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή», αναφέρει ανάρτηση που ανέβηκε στην σελίδα του στο facebook.

«Σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ υστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου», προσθέτει.

Την τραγική είδηση επιβεβαιώνει και η ιστοσελίδα thehimalayantimes.com αναφέροντας ότι «το όρος Dhaulagiri κατέγραψε το πρώτο θύμα της αναρριχητικής σεζόν, καθώς ένας διάσημος ορειβάτης από την Ελλάδα άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς κατέβαινε από το σημείο κορυφής νωρίς σήμερα το πρωί»

Ο Έλληνας αλπινιστής μαζί με τον οδηγό του Dawa Sherpa ανέβηκαν στο βουνό των 8.167 μέτρων τη Δευτέρα. Ως μέρος μιας αποστολής που διαχειρίζεται η Seven Summit Treks, ο Έλληνας αλπινιστής είχε ήδη ανέβει στο Έβερεστ, στο όρος Lhotse και στο όρος Annapurna μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο οδηγός του περιμένει μια ομάδα διάσωσης κοντά στο Camp III, ενώ αναμένεται να γίνει η περισυλλογή και της σορού του Αντώνη Συκάρη.

Η τελευταία ανάρτηση του Αντώνη Συκάρη

Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο Αντώνης Συκάρης είχε φθάσει στην κορυφή του Dhaulagiri στα 8.167 μέτρα.

Ακριβώς 21 ώρες πριν είχε κάνει αναρτήσεις στα social media του, γράφοντας ότι στις 12:50 ώρα Νεπάλ έφθασε στην κορυφή αφιερώνοντάς την σε φίλους, την οικογένειά του και ειδικά την εγγονή του.

“Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50-ώρα Νεπάλ βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα. Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή:

Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του.

Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του.

Και στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαροπουλο.

Ακόμα Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου.

Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!!

Ο “πα” είναι στην κορυφή!!!

Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή! Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!!

Σας αγαπώ όλους!!!».  

Ποιος ήταν ο Αντώνης Συκάρης

Ο Αντώνης Συκάρης θεωρούνταν ο κορυφαίος ορειβάτης και αλπινιστής της χώρας μας, μιας και ήταν ο μοναδικός Έλληνας που είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει με επιτυχία 5 από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μ. του κόσμου.

Ο Αντώνης Συκάρης είχε σκαρφαλώσει με επιτυχία στις εξής οροσειρές: Everest 8.848m, Kanchenjunga 8.586m, Loche 8.516m, Manaslu 8.163m και στην Annapurna 8.091m.

Στα 32 χρόνια της ορειβατικής του ζωής, ο Αντώνης Συκάρης ανέβηκε  με επιτυχία 170 κορυφές στο εξωτερικό και πραγματοποίησε 66 ορειβατικές αποστολές σε 18 χώρες του κόσμου (Αλβανία, Αργεντινή, Γαλλία, Γεωργία, Ελβετία Θιβέτ, Ιράν, Ιταλία, Καναδάς, Κένυα, Κίνα, Κιργιστάν, Μαρόκο, Νεπάλ, Πακιστάν, Περού, Ρωσία, Τανζανία).

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στο Χαλάνδρι: «Στόχος» η πολυκατοικία που μένει ο διοικητής της κρατικής ασφάλειας (Video/Photo)

Πάτρα: «Άνθρακες ο θησαυρός» στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας – Τι βρέθηκε στη συσκευή

Καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια με ισχυρούς ανέμους – Ανεβαίνει η θερμοκρασία (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:11