search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 05:56
MENU CLOSE

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Κέρδισε την πρώτη δικαστική «μάχη» κατά του Twitter

14.04.2022 10:23
ZARALIKOS312

Εκδικάστηκε η προσφυγή του Χριστόφορου Ζαραλίκου κατά του Twitter για το κλείσιμο λογαριασμού του.

Το Twitter, δια εκπροσώπου του, είχε υποστηρίξει ότι τον λογαριασμό τον είχε άλλος και όχι ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.

O δικαστής της έδρας εξέδωσε χθες, Τετάρτη 13/4, προσωρινή διαταγή σε βάρος του Twitter και αναμένεται η τελική απόφαση.

Η υπερασπιστική γραμμή της εναγόμενης, της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης δηλαδή, επεδίωξε να βγάλει αναρμόδιο το δικαστήριο επειδή η έδρα του Twitter βρίσκεται το Δουβλίνο. Η τακτική αυτή φαίνεται πως είναι προβλέψιμη διότι οι δικηγόροι του Ζαραλίκου είχαν ήδη αποστείλει  όλα τα απαραίτητα έγγραφα, επισήμως μεταφρασμένα, στην Ιρλανδία.

Έγινε γνωστό ότι η πλευρά Ζαραλίκου θα έπαυε κάθε ένδικη ενέργεια υπο την προϋπόθεση, το Twitter εξηγούσε γιατί έκλεισε το λογαριασμό, έλεγε ποιοι ζήτησαν το κλείσιμο, ζητήσου δημοσίως συγγνώμη μέσω timeline. Και τέλος να καλύψει τα δικαστικά έξοδα. Έπεται συνέχεια καθώς η εταιρεία της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης δεν δέχθηκε να ικανοποιήσει τις αξιώσεις του ενάγοντα.

Στο μεταξύ ο Χριστόφορος Ζαραλίκος έχει καταθέσει τρεις αγωγές εναντίον του Twitter με την εκδίκαση της πρώτης να είναι προγραμματισμένη λίαν συντόμως.

Ο λογαριασμός του Χριστόφορου Ζαραλίκου έκλεισε ανήμερα την Πρωτοχρονιά, λίγες ώρες αφότου αυτός έγραψε ένα χιουμοριστικό tweet για τον δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη και την πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Σάκη Ρουβά στον Λυκαβηττό.

Περί τα τέλη Ιανουαρίου, το Twitter «κατέβασε» και τον δεύτερο λογαριασμό του Ζαραλίκου που είχε δημιουργήσει μετά το  «κλείσιμο» του πρώτου. Το δεύτερο συνέβη με τον ισχυρισμό της πλαστοπροσωπίας.

Έγινε όμως όταν στο λογαριασμό ανέβασε βίντεο ο Ζαραλίκος στο οποίο σατίριζε, μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι δεν κάνει κάτι ενώ ο ιδιωτικός τομέας θριαμβεύει σε κέρδη, η κυβέρνηση αποφεύγει να μπει στα πόδια του ιδιωτικού τομέα «πχ να επέμβει σε πεντάστερα ξενοδοχεία, όπου λαμβάνουν χώρα βιασμοί (τυχαίο παράδειγμα)» και με δηκτικό σχόλιο για τους πρωθυπουργικούς και κυβερνητικούς χειρισμούς στην χιονοκαταιγίδα «Ελπίς».

Διαβάστε επίσης:

«Σκοτώθηκαν» Ψαριανός και Βαρεμένος για τα «πουτινόσκυλα» και την Ακρίτα (video)

Αγωγή κατά του Netflix από Ρώσους συνδρομητές

Son Doong Cave: Το Google Doodle αφερωμένο στο μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46