search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:32
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Εμβολιασμός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τέταρτη δόση στους άνω των 60 ετών

15.04.2022 08:02
emvolio

Σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών.

Η αρχή για τη δεύτερη ενισχυτική δόση έγινε από την περασμένη εβδομάδα, με την έναρξη των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών.

Παράλληλα, την Τετάρτη η πλατφόρμα άρχισε να δέχεται ραντεβού από πολίτες άνω των 70 ετών.

Σχετικά με το σκεύασμα, με το οποίο θα χορηγείται στην τέταρτη δόση, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει να γίνεται με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό με την πρώτη αναμνηστική δόση (τρίτη δόση).

Σημειώνεται δε ότι σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης (ή τρίτης δόσης), δεν προτείνεται τέταρτη δόση εμβολίου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, αν και ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, εξετάζεται να γίνει από τον Σεπτέμβριο

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Καστοριά: Βρέθηκε νεκρός ένας αστυνομικός

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «55 δραματικά λεπτά διήρκεσε η ανάνηψη της Τζωρτζίνας – Αποστασιοποιημένη η Πισπιρίγκου», λέει ο αναισθησιολόγος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:31