search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:32
MENU CLOSE

Διέλυσαν τον ΕΦΚΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2225
14/04/2022
16.04.2022 08:02
EFKA_new

Αυτό το νέο σύστημα απονομής «συντάξεων εμπιστοσύνης» ένα πράγμα αποδεικνύει: Τη διάλυση του ΕΦΚΑ.

Κατ’ αρχάς είναι το τέταρτο ή πέμπτο σύστημα που επιλέγει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Όλα τα προηγούμενα απέτυχαν οικτρά και τώρα πάμε για ένα ακόμη, το οποίο αποτελεί μια δραματική ομολογία διάλυσης του αρμόδιου για την έκδοση συντάξεων οργανισμού.

Θεωρητικά οποιαδήποτε μεταρρύθμιση ενός τόσο κρίσιμου για την κοινωνία οργανισμού έχει δύο προαπαιτούμενα: την εξασφάλιση επαρκούς / καταρτισμένου προσωπικού και της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής.

Και στα δύο ο ΕΦΚΑ υπολείπεται δραματικά, το υπουργείο δεν κάνει απολύτως τίποτα και φτιάχνει διαρκώς αποτυχημένες πατέντες.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του νέου συστήματος; Ότι χρεώνει τις ήδη επιβαρυμένες τσέπες των μελλοντικών συνταξιούχων.

Ούτε λογιστές ούτε δικηγόροι είναι, άρα θα αναζητήσουν βοήθεια επί πληρωμή για να μην ρισκάρουν ούτε μια μικρότερη σύνταξη ούτε μια πιθανή επιστροφή μεγάλων ποσών στο κράτος μετά τη διαπίστωση λαθών.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα…

Διαβάστε επίσης:

Ο Ζελένσκι, το ΚΚΕ και η ΝΑΤΟϊκή «εθνική» ενότητα…

Το ελληνικό τραγούδι αποκαλύπτεται…

Μπακαλιάρος σαβόρο, για την Κυριακή των Βαΐων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34