search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:27
MENU CLOSE

Κατρίν Ντενέβ: Η κυρία τραγουδά Σερζ Γκενσμπούρ (Video)

16.04.2022 10:27
katrin_denev

Η Κατρίν Ντενέβ έχει προ πολλού υπερβεί τα εσκαμμένα. Η πολυβραβευμένη ηθοποιός συνεργάστηκε με μερικούς από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες, όπως τον Τζακ Ντέμι στις «Ομπρέλες του Χερβούργου» (1964), τον Φρανσουά Τριφό στο «Τελευταίο Μετρό» (1980), και τον Ρόμαν Πολάνσκι «Απώθηση/Repulsion», και καθιερώθηκε στη συνείδηση των κινηματογραφόφιλων ως η μούσα του Λουί Μπουνιουέλ με τον οποίο συνεργάστηκε στην «Ωραία της Ημέρας» και την «Τριστάνα». Έπαιξε μαζί με τον Ντέιβιντ Μπόουϊ, δημιουργώντας ένα θρυλικό ζευγάρι μοντέρνων βαμπίρ, στην ταινία «Πείνα/Hunger» του Τόνι Σκοτ, το 1983. Έπαιξε, το 2000, ακόμα και με την Μπιορκ, στο μουσικό δράμα του Λαρς φον Τρίερς, «Dancer in the Dark» (2000). 

Υπήρξε 14 φορές υποψήφια για το βραβείο Cesar Award, το οποίο κέρδισε τελικά το 1980, με την ταινία του Φρανσουά Τριφό «The Last Metro» (1980), και κέρδισε το βραβείο «David di Donatello», ως καλύτερη ξένη ηθοποιός για την ταινία «Indochine» (1992), του Ρεζί Βαρνιέ. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1998, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την ταινία «Place Vendome» (1998).

Μόντελινγκ

Η Κατρίν Ντενέβ ήταν (και είναι αν αναλογιστεί κανείς την ηλικία της) μια γυναίκα με απόκοσμη ομορφιά. Ήταν η απόλυτη μούσα του Υβ Σεντ Λοράν, που δημιουργούσε τα αιθέρια ρούχα του επάνω στο σώμα και την προσωπικότητά της. Πόζαρε γυμνή για το περιοδικό Play Boy, κάνοντας δύο φορές εξώφυλλο και centerfold, το 1963 και το 1965, και αντικατέστησε τη Μιρέιγ Ματιέ, φορώντας τον φρυγικό σκούφο και δανείζοντας το πρόσωπό της, στην «Marianne», ενσαρκώνοντας την Γαλλική Δημοκρατία στα νομίσματα και τα γραμματόσημα, το διάστημα 1985-1987. Έγινε το «πρόσωπο» του αρώματος «Chanel No 5», στα τέλη της δεκαετίας του 1970, και στη συνέχεια «πρέσβειρα του οίκου Chanel» που κυριολεκτικά άλωσε τις ΗΠΑ εκτοξεύοντας τις πωλήσεις των ρούχων και των αρωμάτων της εταιρείας στα ουράνια, καθώς οι Αμερικανοί γοητεύτηκαν τόσο ώστε την ανακήρυξαν την κομψότερη γυναίκα του κόσμου. Το 1997, η Ντενέβ πρωταγωνίστησε στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού «N’ Oubliez Jamais» που ερμήνευσε ο Τζο Κόκερ. To 2001, εκπροσώπησε την L’ Oreal Paris, το 2006 έγινε πρόσωπο της εταιρείας καλλυντικών M-A-C, το 2013 ψηφίστηκε από τον Guardian ως μία από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες διεθνώς, ενώ από το 2017 παρουσιάζει και τα προϊόντα της εταιρείας Louis Vuitton, και ηγείται της τελευταίας καμπάνιας για την προώθηση του ολοκαίνουριου smartwatch ρολογιού της εταιρείας, Louis Vuitton “Tambour Horizon”.

Τραγούδι

Πέρα απ’ όλα τα άλλα, η Κατρίν Ντενέβ είχε την τύχη να τραγουδήσει μαζί με τον αείμνηστο Σερζ Γκενσμπούρ κάνοντας ντουέτο σε αρκετά τραγούδια του, όπως το «Ces Petits Riens», το «Dieu, est un Fumeur des Havanes», το «Souviens-toi de m’oublier» και άλλα. Η λεπτή και κάπως «ψυχρή» φωνή της συνδυάζονταν υπέροχα με τη ζεστή φωνή του Σερζ Γκενσμπούρ, ο οποίος είχε κάνει αρκετά τέτοια ντουέτα τόσο με την Μπριζίτ Μπαρντό, όσο και με την Τζέιν Μπίρκιν.

Πριν λίγες όμως εβδομάδες, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 30 Μαρτίου του 2022, στο Grand Rex στο Παρίσι, η 78χρονη πλέον Κατρίν Ντενέβ ανέβηκε και τραγούδησε για πρώτη φορά στη σκηνή, μαζί με τον οικοδεσπότη Καναδό ηθοποιό και τραγουδιστή Ρούφους Γουέινράϊτ, το εμβληματικό τραγούδι του Σερζ Γκενσμπούρ «God is a smoker of Havanas».

Οι τυχεροί θεατές ανταποκρίθηκαν σ’ αυτή την πρωτοφανή έκπληξη αποθεώνοντας την Κατρίν Ντενέβ, σε μια παρατεταμένη «standing ovation», όπως πραγματικά αξίζει μια γυναίκα τέτοιου βεληνεκούς. Μην ξεχνάμε πως η Κατρίν Ντενέβ, ήταν -και είναι- μια κατηγορία από μόνη της. Η μόνη γυναίκα που μπορούσε να οδηγεί μόνη, την βυσινί της Rolls-Royce «Phantom», στους δρόμους του Πασί, στο 16ο διαμέρισμα , στο Παρίσι, αφήνοντας στο πέρασμά της εκατοντάδες θύματα της γοητείας της.

Διαβάστε επίσης:

Η συγκλονιστική πορεία της Βαϊόλα Ντέιβις από τους κάδους απορριμάτων και τον αλκοολικό πατέρα, στην επιτυχία και τα Όσκαρ

Γκασπάρ Ουλιέλ: Φόρος τιμής στον αδικοχαμένο ηθοποιό από τους θαυμαστές του (Photos)

Αλέν Ντελόν: Δικαίωμα στην ευθανασία (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59