search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:00
MENU CLOSE

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Χαμόγελα, συντροφικά πειράγματα και «δεύτερη φορά Αριστερά» (Photos)

16.04.2022 06:00
synedrio SYRIZA09-new

Σε ρυθμούς Συνεδρίου κυλάει η καθημερινότητα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη.  

Ο παλμός από το κλειστό του Φαλήρου είναι έντονος και η θέληση των συνέδρων να μιλήσουν – έχουν πολύ καιρό άλλωστε – κάτι παραπάνω από εμφανής. Δεν υπήρξε ομιλητής – πλην ελαχίστων – που να μην άκουσε από το Προεδρείο: «Ένα ακόμη λεπτό σύντροφε», «Σύντροφε τελειώνει ο χρόνος», «Σύντροφοι παρακαλείστε να τηρείτε τους χρόνους και τη σειρά».  

Οι Σύνεδροι έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα γι’ αυτό και στα ανταμώματα ανταλλάσσουν ευχές και τα νέα τους. Το άγχος που έχουν πολύ απ’ αυτούς είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να έρθει ξανά στην διακυβέρνηση του τόπου. «Για το καλό της πατρίδας και της εργατικής τάξης», λένε. «Δεν αμφισβητείται ο Τσίπρας», προσθέτουν.  

Η αλήθεια είναι ότι τα χαμόγελα είναι έντονα. Είναι γνωστό άλλωστε πως το Συνέδριο για ένα κόμμα – πόσο μάλλον όταν έχει καθυστερήσει τόσο πολύ – είναι γιορτή. Έτσι το βλέπουν άλλωστε πολλοί απ’ αυτούς. 

 

Όσον αφορά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, καθώς ο συνωστισμός είναι μεγάλος, δεν τηρούνται με… «κομματική ευλάβεια», ωστόσο τηρείται κατά γράμμα ο «αντικαπνιστικός», καθώς όλοι καπνίζουν μόνο στους εξωτερικούς χώρους. 

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το κόμμα την Παρασκευή. Μέλη του κόμματος, δημοσιογράφοι που καλύπτουν το Συνέδριο και Σύνεδροι έσπευσαν να δώσουν «10 λεπτά σημαντικά λεπτά από το χρόνο τους». 

 

Έντονη είναι και η αγωνία των μελών της Αντιπολιτευτικής Τάσης «Ομπρέλα» να επικοινωνήσουν τις θέσεις τους για το καταστατικό, την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής καθώς πολλά ήταν τα… πηγαδάκια με τους δημοσιογράφους.  

Η οργάνωση του Συνεδρίου είναι εξαιρετική καθώς όλα λειτουργούν σωστά. Στον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα έχουν μεριμνήσει και για τα… «νεαρά» κομματικά μέλη αφού στον χώρο λειτουργεί και παιδότοπος.  

Διαβάστε επίσης:

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πανικός στα επιτελεία του καθεστώτος Μητσοτάκη από το συνέδριό μας, λέει ο Τζανακόπουλος

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Ζόραν Ζάεφ: Πρέπει να προωθήσουμε ξεκάθαρα τις ιδέες της Αριστεράς, δυνατά και με σαφήνεια

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ – Δραγασάκης: Οι αλλαγές και οι καινοτομίες στο καταστατικό είναι αναγκαίες και σημαντικές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:57