search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:32
MENU CLOSE

Σερ Μπράντλεϊ Γουίγκινς: Η σκοτεινή ιστορία πίσω από τον διάσημο Βρετανό ποδηλάτη (Photos)

19.04.2022 12:57
podilasia-new

Μια σκοτεινή σελίδα των εφηβικών του χρόνων έκρυβε ο Σερ Μπράντλεϊ Γουίγκινς, ο Βρετανός ποδηλάτης που έχει κερδίσει τον περίφημο Γύρο της Γαλλίας και πέντε ολυμπιακά μετάλλια στην ποδηλασία και είναι ένας από τους πιο διάσημους αθλητές στη χώρα του.

Ο Σερ Μπράντλεϊ Γουίγκινς αποκάλυψε στο περιοδικό Men’s Health ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν 13 χρόνων από έναν προπονητή, αλλά ουδέποτε μίλησε γι αυτό γιατί φοβόταν τον «βίαιο» πατριό του.

Γιατί έμεινα σιωπηλός

Ο Βρετανός ποδηλάτης ήταν 13 χρόνων όταν ο τότε προπονητής του στην ποδηλασία τον πλησίασε, κάτι που όπως λέει «ποτέ δεν αποδέχτηκα». Έμεινε σιωπηλός, γιατί ο πατριός του ήταν «βίαιος» και φοβόταν πως θα αποκάλυπτε όσα είχαν συμβεί. Κράτησε αυτό το βάρος μέσα του, προσπαθούσε να κατανοήσει την σχέση με τον πατέρα του και τώρα που είναι πλέον 41 χρόνων βρήκε το κουράγιο να μιλήσει.

«Όλα αυτά με επηρέασαν ως ενήλικα… το είχα θάψει. Ο πατριός μου ήταν βίαιος απέναντί μου, με αποκαλούσε ΄γ@μ..νο΄ επειδή φορούσα κολλητές φόρμες. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να του μιλήσω. Ήμουν τόσο μοναχικός. Ήθελα να εξαφανιστώ από τον περίγυρό μου. Ένοιωθα τόσο εσωστρεφής. Ήμουν ένας παράξενος έφηβος. Νομίζω ότι η ποδηλασία ήταν ένας δρόμος που τον ακολούθησα ως αντίδραση στις αντιξοότητες», λέει στο περιοδικό Men’s Health ο Βρετανός ποδηλάτης.

Οι αποκαλύψεις δημοσιεύονται στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί αύριο και ο Γουίγκινς γίνεται εξώφυλλο, υπό τον τίτλο «Γύρος της Δύναμης», σε μία προφανή αναφορά στον «Γύρο της Γαλλίας», τον οποίον κέρδισε το 2012 ο Βρετανός ποδηλάτης.

Στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο «In Pursuit of Glory» ο Γουίγκινς έγραφε ότι ο νέος σύντροφος της μητέρας του, Λίντα, έγινε ένας νέος πατριός και τον υποστήριξε πολύ στην εφηβεία.

Η δύσκολη παιδική ηλικία και ο βίαιος πατέρας

Πάντως περιγράφει την παιδική του ηλικία ως μία πολύ δύσκολη περίοδο, που του προκάλεσε κατάθλιψη. Γι αυτό πέρασε πολλά χρόνια για να κατανοήσει τον πατέρα του, τον Αυστραλό ποδηλάτη Γκάρι Γουίγκινς, ο οποίος εγκατέλειψε την οικογένεια όταν ο Μπράντλεϊ ήταν παιδί. Ο Γκάρι Γουίγκινς είχε τελικά άσχημο τέλος, καθώς σκοτώθηκε το 2008 στη διάρκεια ενός άγριου καυγά.

Όταν ρωτήθηκε από το Men’s Health τι προσπαθεί να ξεπεράσει στην ζωή του, ο Σερ Μπράντλεϊ Γουίγκινς απάντησε «σίγουρα ό, τι είχε να κάνει με τον πατέρα μου».

«Ποτέ δεν πήρα απαντήσεις όταν σκοτώθηκε το 2008. Μας εγκατέλειψε όταν ήμουν μικρός, τον συνάντησα όταν έγινα 18 χρόνων. Προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε κάποια σχέση, αλλά και πάλι δεν είχαμε μιλήσει τα τελευταία δύο χρόνια πριν σκοτωθεί. Ήταν ο ήρωάς μου. Προσπαθούσα να του αποδείξω ότι αξίζω. Εκείνος ήταν ένας πολύ καλός ποδηλάτης, αλλά σπατάλησε το ταλέντο του. Ήταν αλκοολικός, μανιοκαταθλιπτικός, αρκετά βίαιος και έπαιρνε αμφεταμίνες και διάφορα φάρμακα τότε», λέει ο Σερ Μπράντλεϊ Γουίγκινς για τον πατέρα του.

Ο πατέρας του σκοτώθηκε το 2008 και τέσσερα χρόνια μετά, το 2012, ο Μπράντλεϊ Γουίγκινς έγινε ο πρώτος Βρετανός ποδηλάτης που κέρδισε τον περίφημο Γύρο της Γαλλίας, πριν κερδίσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο.

Η δόξα και το τίμημα

Παρόλο που ακολούθησαν κι άλλες επιτυχίες, ο Γουίγκινς λέει πως το 2012 ήταν η χρονιά που σταμάτησε να απολαμβάνει την επαγγελματική ποδηλασία. Η δόξα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα.

«Με δυσκόλεψε η φήμη που συνόδευε την επιτυχία. Εγώ είμαι εσωστρεφής. Τελικά δεν ήξερα ποιος ήμουν και κατέφυγα σε ένα είδος πέπλου, που έμοιαζε με το πέπλο που απλώνουν πάνω τους οι ροκ σταρ. Δεν ήμουν ο εαυτός μου. Ήταν ίσως η πιο δυστυχισμένη περίοδος της ζωής μου», λέει ο Γουίγκινς.

«Ό, τι έκανα ήταν για να κερδίζω για τους άλλους, η πίεση που δέχτηκα ως ο πρώτος βρετανός νικητής του Γύρου της Γαλλίας… Πάλευα με αυτό», θυμάται ο Βρετανός ποδηλάτης και εξηγεί ότι πλέον διαχειρίζεται την ψυχική του υγεία «με την ρουτίνα- καθημερινή προπόνηση, δεν πίνω, δεν φροντίζω ιδιαίτερα τον εαυτό μου, προσπαθώ να είμαι πιο ευχάριστος».

Διαβάστε επίσης:

Μαριούπολη: Νέο τελεσίγραφο Μόσχας για το Azovstal – «Παραδοθείτε μέχρι το μεσημέρι!» (Video)

Τέιλορ Σουίφτ: Τι κοινό μπορεί να έχει η ποπ τραγουδίστρια με μία… σαρανταποδαρούσα; (photo)

Τάγμα Αζόφ: Πληροφορίες ότι σκοτώθηκε ο Μιχαήλ που είχε μιλήσει στην Ελληνική Βουλή (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04