search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:49
MENU CLOSE

Στη χαμηλότερη τιμή από την έναρξη του πολέμου, φυσικό αέριο και πετρέλαιο

19.04.2022 20:36
Γιατί πέφτει η τιμή του πετρελαίου - Η εικόνα στην σκακιέρα και το εκρηκτικό κοκτέιλ συγκυριών - Media

Στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία βρίσκονται οι τιμές σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο με σύμμαχο τις ηπιότερες καιρικές συνθήκες, καθώς και τις ενδείξεις ότι το Κρεμλίνο δεν αναμένει πληρωμές σε ρούβλια για το αέριο πριν από τον επόμενο μήνα.

Το ολλανδικό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, που αποτελεί και δείκτη αναφοράς, υποχώρησε έως και 12% στα 84 ευρώ ανά μεγαβατώρα, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Φεβρουαρίου, μία ημέρα δηλαδή πριν την εισβολή στην Ουκρανία. Το συμβόλαιο υποχώρησε για δεύτερη συνεχή ημέρα, ενώ στις 14 Απριλίου είχε υποχωρήσει κατά 9,2%.

Η αγορά εστιάζει στις εξαγωγές από τη Ρωσία, που είναι και ο μεγαλύτερος προμηθευτής της, κυρίως μετά την απαίτηση Πούτιν να γίνονται πληρωμές σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο.

Χαμηλότερα κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό χάνει 1%, στα 107 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με απώλειες 0,8% βρίσκεται στα $112.

Νωρίτερα οι τιμές του πετρελαίου σημείωναν άνοδο, καθώς οι επενδυτές φοβούνταν τη σφιχτή παγκόσμια προσφορά αφότου η Λιβύη αναγκάστηκε να διακόψει κάποιες εξαγωγές της κι ενώ η Σανγκάη προετοιμαζόταν να ανοίξει ξανά, μετά το λουκέτο για τη συγκράτηση του κορωνοϊού.

Τις τιμές πιέζει και η άνοδος του δολαρίου, που σκαρφαλώνει σε υψηλό δύο ετών. Το πιο ισχυρό δολάριο χτυπά τους αγοραστές που έχουν άλλα νομίσματα.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικό: Παρουσιάστηκε το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί – Θα στεγάσει 4 σωματεία ΑμεΑ

Πάσχα 2022: SOS από κτηνοτρόφους – «Μπαίνουμε μέσα, να ρίξουν τις τιμές οι μεσάζοντες»

Επίδομα 200 ευρώ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το έκτακτο Δώρο Πάσχα, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:46