search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:57
MENU CLOSE

Η Ελλάδα «πρωταθλήτρια» Ευρώπης στο ακριβό ρεύμα

20.04.2022 10:47
power-lines-g28de5425d_1920

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι η τιμή της μεγαβατώρας σημείωνει σήμερα πτώση 6,6%.

Όπως αποτυπώνεται στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τιμών Ηλεκτρισμού της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, η χονδρεμπορική τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα φτάνει τα 268,48 ευρώ, με τη Βουλγαρία να ακολουθεί και την τιμή στη γειτονική χώρα να διαμορφώνεται στα 242,77 ευρώ. Στην τρίτη θέση η Ουγγαρία με 241,10.

Το φτηνότερο ρεύμα έχει η Φινλανδία με 74,35 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τιμών Ηλεκτρισμού της Αγοράς Επόμενης Ημέρας δημοσιεύει η ΡΑΕ. Δείτε τον ΕΔΩ.

Αξίζει να αναφερθεί πως χθες, η τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα έφτασε τα 287,45 ευρώ και ήταν και πάλι η υψηλότερη στην Ευρώπη, όπως και προχθές Μεγάλη Δευτέρα με 255,95 ευρώ…

Τα χθεσινά στοιχεία:

Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει εδώ και μήνες την ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη

Στο θέμα της ακρίβειας του ρεύματος αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο OPEN. «Η κυβέρνηση έχει λερωμένη τη φωλιά της, ειδικά στα θέματα ακρίβειας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας τον πρωθυπουργό γιατί δεν λαμβάνει αντίστοιχα μέτρα με αυτά που έλαβε η Ισπανία και η Πορτογαλία για την ανακούφιση των πολιτών από τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως είπε, στην Ελλάδα, που έχει εδώ και μήνες την ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη, η τιμή της μεγαβατώρας ρεύματος να πλησιάζει τα 280 ευρώ, ενώ στην Ισπανία και την Πορτογαλία που διεκδίκησαν και πέτυχαν την αποσύνδεση από το φυσικό αέριο είναι 112 ευρώ.

«Το κύριο ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα είναι χειρότερη και ακριβότερη. Η απάντηση είναι δύο λέξεις: Κυριάκος Μητσοτάκης» υπογράμμισε.

Οικονόμου: «Ψέμα ολκής»

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονομου έκανε λόγο για ψέματα ολκής και υποκρισία.

«Η Μεγάλη Εβδομάδα προσφέρεται για περισυλλογή και αυτογνωσία και όχι για ψέματα και υποκρισία. Είναι ψέμα ολκής ο ισχυρισμός του κ. Τσίπρα πως η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή χονδρικής ενέργειας στην Ευρώπη. Τον Μάρτιο η μέση τιμή στην χονδρεμπορική αγορά στην Ελλάδα ανήλθε σε 272,68ευρώ/MWh, όντας χαμηλότερη από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ρουμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιταλία» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2022: SOS από κτηνοτρόφους – «Μπαίνουμε μέσα, να ρίξουν τις τιμές οι μεσάζοντες»

Eπιτάφιος: Δυσεύρετα τα ελληνικά γαρύφαλλα – Εισαγωγές λουλουδιών από Τουρκία και Ιταλία

Στη χαμηλότερη τιμή από την έναρξη του πολέμου, φυσικό αέριο και πετρέλαιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:54