search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:40
MENU CLOSE

Ποιος δίνει άσυλο στον Μίκυ Μάους;

21.04.2022 06:00
mickeymouse-new

Θα φύγει το Μαγικό Βασίλειο από τους βαλτότοπους της Φλόριντα για τον καθαρό βουνίσιο αέρα στα Βραχώδη Όρη;

Ο κυβερνήτης της πολιτείας του Κολοράντο, Τζάρεντ Πόλις μεθοδεύει τις κινήσεις του ρίχνοντας γέφυρες στην Walt Disney Co για να πετύχει την μετεγκατάσταση του θεματικού πάρκο από το Όρλαντο στη δική του πολιτεία, επικαλούμενος «αυταρχικές σοσιαλιστικές επιθέσεις» από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

«Οι αυταρχικές σοσιαλιστικές επιθέσεις της Φλόριντα κατά του ιδιωτικού τομέα διώχνουν τις επιχειρήσεις. Στο Κολοράντο δεν αναμειγνυόμαστε στα θέματα των εταιριών, όπως @Disney ή @Twitter», δήλωσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Κολοράντο, Τζάρεντ Πόλις.

«Έι, @Disney, εμείς είμαστε έτοιμοι για την ορεινή Disneyland  και προς το @twitter, να ξέρετε πως είμαστε έτοιμοι για να υποδεχτούμε την έδρα του Twitter, όποιοι κι αν είναι οι ιδιοκτήτες της εταιρίας», πρόσθεσε ο κυβερνήτης του Κολοράντο.

Η πρόταση για άσυλο στον Μίκυ και το παρασκήνιο

Η πιο βαρυσήμαντη δήλωση όμως είναι αυτή που ακολούθησε: Είμαστε έτοιμοι «να δώσουμε πλήρες άσυλο στον Μίκυ και στη Μίνι», είπε ο Τζάρεντ Πόλις.

Ο Πόλις κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Φλόριντα για «αυταρχικές σοσιαλιστικές επιθέσεις» εναντίον της Disney.

Αφορμή στάθηκε η διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ντε Σάντις και στην Disney, με αφορμή τη δέσμευση της εταιρίας ότι θα ξεκινήσει νομική μάχη εναντίον του νέου νόμου που είναι γνωστός ως νόμος  “Don’t Say Gay” και υποστηρίχθηκε από την ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στην Φλόριντα.

Ο νόμος αυτός δεν επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να συζητούν θέματα της κοινότητας LGBTQ με τους μαθητές τους, εκτός κι αν βρίσκονται στις δύο τελευταίες τάξεις του σχολείου. Ο Ντε Σάντις υπέγραψε το νόμο, προκαλώντας την αντίδραση της Disney, που υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει για να αναιρεθεί ο νόμος στα δικαστήρια.

Ο κυβερνήτης απάντησε λέγοντας ότι οι Ρεπουμπλικανοί στη Φλόριντα θα συζητήσουν πρόταση νόμου με την οποία θα ανακαλείται το ειδικό καθεστώς αυτοδιαχείρισης που έχει η Disney στην πολιτεία. Το 1967 η Φλόριντα νομοθέτησε επιτρέποντας στην Disney να έχει ένα ειδικό καθεστώς ανεξάρτητης διακυβέρνησης στα θεματικά πάρκα, έχοντας τον πρώτο και κύριο λόγο για διάφορα πρότζεκτς και τις υποδομές που απαιτούνται για την ανάπτυξή τους.

Και στο βάθος Έλον Μασκ

Η υπόθεση έχει και ολίγον από Έλον Μασκ

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, απείλησε ότι τα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας Twitter «θα λογοδοτήσουν για παραβίαση του καταπιστευματικού καθήκοντός τους».

Ο Ντε Σάντις, του οποίου το όνομα έχει ακουστεί ως πιθανό για να μπει στην κούρσα των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία, επέκρινε τα διευθυντικά στελέχη του Twitter γιατί υιοθέτησαν συγκεκριμένη στρατηγική για να αποτρέψουν την επιθετική εξαγορά της εταιρίας από το αφεντικό της Tesla, Έλον Μασκ.

Η έδρα του Twitter είναι στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά έχει γραφεία επίσης στο Μαϊάμι και στο Κολοράντο.

Η κόντρα ανάμεσα στην πολιτεία της Φλόριντα και το Twitter έκανε τον Δημοκρατικό κυβερνήτη του Κολοράντο να χαρακτηρίσει «σοσιαλιστές» τους ρεπουμπλικανούς της Φλόριντα, ελπίζοντας πως στην επόμενη μέρα του Twitter, η πολιτεία του κάτι θα έχει να κερδίσει.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι «δεν έχει δει» το προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας

56 μέρες πολέμου στην Ουκρανία: Το ρωσικό τελεσίγραφο, η Μαριούπολη, η μάχη στο Ντονμπάς και τα εκατομμύρια προσφύγων

Netflix: Η συνεχής «αιμορραγία» συνδρομητών «γκρέμισε» κατά 40% τη μετοχή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:37