search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:47
MENU CLOSE

Τους έβαλε τα γυαλιά η …Λούκα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2226
20/4/2022
23.04.2022 06:00
louka katseli

Κάποιες ενδιαφέρουσες επισημάνσεις έκανε η Λούκα Κατσέλη μιλώντας στο βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος της Κοινωνικής Συμφωνίας, κομμάτι της διεύρυνσης από το 2019 και μετά, όχι άνευ αιχμών. Η σύνθεση, είπε, είναι μια από τις βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και είναι ζήτημα για κάθε προοδευτικό κόμμα όπου υπάρχει πολυφωνία και διαφορετική άποψη.

«Όσο ένα πρόγραμμα είναι γενικόλογο, οι διαφορές μεταξύ στελεχών ξεπερνιούνται. Όσο ένα πρόγραμμα γίνεται συγκεκριμένο, οι διαφορές γίνονται ορατές και η σύνθεση πιο δύσκολη. Ιδιαίτερα σε ένα αριστερό προοδευτικό κόμμα, όπου ο καθένας εκφράζεται ελεύθερα, ο κίνδυνος πολυφωνίας είναι οξυμμένος και μπορεί να υπονομεύσει την όλη προσπάθεια» σημείωσε.

Το αντίδοτο σε όλα αυτά είπε είναι ένας συγκεκριμένος κώδικας δεοντολογίας με αυστηρές κυρώσεις σε όσους τον παραβαίνουν και συστράτευση γύρω από ένα πολιτικό πρόγραμμα που είναι αρκετά εξειδικευμένο ώστε να μην επιδέχεται διαμετρικά αποκλίνουσες ερμηνείες. «Όσοι δεν μπορούν να αποδεχτούν αυτές τις αρχές καλύτερα να παραμείνουν ανένταχτοι παρά να υπονομεύουν εκ των έσω την όλη προσπάθεια».

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση Σκουρλέτη κατά Λακόπουλου

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Σπύρος Δημοσχάκης – Τι συνέβη με τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής

Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Μας λέει μόνο τι δεν θέλει…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09