search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 03:43
MENU CLOSE

Γαλλικές εκλογές: Τα συγχαρητήρια και οι αντιδράσεις του ελληνικού πολιτικού κόσμου για τη νίκη Μακρόν

24.04.2022 23:46
vouli_new

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν ο μεγάλος νικητής των σημερινών Προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, καθώς επικράτησε άνετα της Μαρίν Λε Πεν και εξασφάλισε μια δεύτερη θητεία.

Σακελλαροπούλου: «Χαίρομαι που μπορώ να συνεχίσω την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας»

«Χαίρομαι που μπορώ να συνεχίσω την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και να προωθήσω την κοινή μας ευρωπαϊκή μοίρα», αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της στο Twitter για την επανεκλογή Μακρόν.

«Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Εμανουέλ για την επανεκλογή του ως Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Χαίρομαι που μπορώ να συνεχίσω την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και να προωθήσω την κοινή μας ευρωπαϊκή μοίρα», αναφέρει στην ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: «Μία νίκη σημαντική για την Γαλλία, την Ευρώπη και την Δημοκρατία»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη μέσω Twitter τον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας.

«Συγχαρητήρια Εμανουέλ Μακρόν. Μία νίκη σημαντική για την Γαλλία, την Ευρώπη και την Δημοκρατία», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας στην Ευρώπη, αλλά και προειδοποίηση

«Η ήττα της Λεπέν και η νίκη Μακρόν είναι μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας στην Ευρώπη, αλλά και προειδοποίηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη νίκη του Μακρόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ήττα της Λεπέν και η νίκη Μακρόν είναι μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας στην Ευρώπη, αλλά και προειδοποίηση. Δεν μπορεί να εφησυχάζει κάνεις και ιδιαίτερα οι αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις. Η ήττα της ακροδεξιάς – που ξεπέρασε σήμερα το 40%- και των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών που την ενισχύουν, αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα. Η αντιμετώπιση τους απαιτεί ενωτικές πρωτοβουλίες και συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων».​

Ανδρουλάκης: «Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ηγέτες που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές»

«Η Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ανάγκη από ηγέτες, που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε τομείς όπως η Άμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, για τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του.

Αναλυτικά η δήλωση Ανδρουλάκη:

«Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του. Η Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ανάγκη από ηγεσίες, που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε τομείς όπως η Άμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος.

Ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, οι αυξανόμενες κοινωνικές ανισότητες και η ενεργειακή κρίση, συνιστούν προκλήσεις που απαιτούν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη απέναντι στη μισαλλοδοξία, η οποία υπονομεύει το κοινό μας μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικές εκλογές-Μακρόν: «Από εδώ και πέρα είμαι Πρόεδρος όλων» (Video)

Γαλλικές εκλογές: Ικανοποίηση και ανακούφιση για τη νίκη Μακρόν – Δηλώνει «παρούσα» η Λεπέν (Video)

Γαλλικές εκλογές: Ανακούφιση στην Ευρώπη – Συγχαρητήρια στον Μακρόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 01:10