search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:03
MENU CLOSE

Μαγιορκίνης για οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: «Ο ιός κατά 99% βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα» (video)

26.04.2022 14:14
boys-g722cf139a_1280

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά, λέγοντας ότι με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής δεν είναι κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γκαθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ είπε ότι πρόκειται για μία φλεγμονή του ήπατος η οποία χαρακτηρίζεται συνήθως από κιτρίνισμα. Συνήθως κιτρινίζει το λευκό του ματιού, το παιδί έχει υψηλό πυρετό και αυτό είναι καμπανάκι ότι το παιδί πρέπει να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για έναν πολύ εκτεταμένο ιό, στον οποίο μάλλον κάποια παιδιά έχουν μια γενετική ευαισθησία και αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο. «Πρόκειται για μία σπάνια επιπλοκή ενός πολύ διαδεδομένου ιού. Μιλάμε για τον αδενοϊό 41, κατά πάσα πιθανότητα, που έχει απομονωθεί στο 77% των παιδιών που έχουν εξεταστεί για αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι το 23% δεν τον είχε, απλά δεν τον ανίχνευσαν».

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ακόμα ότι από όσο γνωρίζει μεταμοσχεύσεις ήπατος σε παιδιά δεν γίνονται στην Ελλάδα, και τέτοιες περιπτώσεις πήγαιναν στο εξωτερικό, γιατί είναι σπάνιες περιπτώσεις και δεν υπάρχει αυτή η ειδικότητα στην Ελλάδα. Συνήθως στα παιδιά γίνονται από ζωντανό δότη, που σημαίνει ότι ο πατέρας, αν είναι συμβατός, να δώσει μέρος από το ήπαρ του στο παιδί.

Όσον αφορά στα συμπτώματα, τόνισε ότι ένας πυρετός δεν χρειάζεται να ανησυχήσει τους γονείς, βασικό σύμπτωμα είναι το κιτρίνισμα του δέρματος και το κιτρίνισμα του ματιού.

Όπως πρόσθεσε ωστόσο ο ιός βρίκσεται σχεδόν σίγουρα ήδη στη χώρα μας.

«Ο ιός αυτός κυκλοφορεί στη χώρα μας χρόνια… Αυτός ο ιός κυκλοφορεί εκτεταμένα εδώ και δεκαετίες. Άρα λοιπόν ο ιός 99% βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Το αν θα δούμε αυτή την επιπλοκή, δεν μπορούμε να το ξέρουμε σίγουρα» είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Θεωρητικά υπολογίζουμε ότι αν συμβεί και στην Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10-20 κρουσμάτων, στη χειρότερη περίπτωση, αν δεν αυξηθούν τα κρούσματα και στο Ηνωμένο Βασίλειο» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Ποιο σύμπτωμα πρέπει να ανησυχήσει τους γονείς – Νεότερα δεδομένα και πιθανά αίτια (video)

Πάτρα: Έψαλε το «Χριστός Ανέστη», προσκύνησε και πέθανε!

Εφιάλτης οι απλήρωτοι λογαριασμοί: Πάνω από 500 εντολές για διακοπή ρεύματος καθημερινά στην Αττική (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:01