search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:28
MENU CLOSE

Bloomberg: Η Γερμανία έτοιμη να στηρίξει το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο αν γίνει σταδιακά

27.04.2022 19:19
gaz-34-new

Η Γερμανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη σταδιακή απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου καθώς οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να ανταποκριθούν στην κλιμακούμενη ενεργειακή κρίση που οδήγησε τη Μόσχα στη διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου σε δύο από τα κράτη-μέλη της ένωσης την Τετάρτη.

Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες μεταξύ των πρεσβευτών της ΕΕ και που επικαλείται το Bloomberg, το Βερολίνο θα υποστήριζε μια σταδιακή προσέγγιση για τον αποκλεισμό του πετρελαίου αντί για ορισμένες άλλες επιλογές που έχουν συζητηθεί, όπως το ανώτατο όριο τιμών ή τους μηχανισμούς πληρωμής για την παρακράτηση μέρους των εσόδων της Μόσχας.

Το μπλόκο θα πρέπει να έρθει αφού παρέλθει μια μεταβατική περίοδος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Η ΕΕ ακολούθησε παρόμοια, αλλά καθυστερημένη προσέγγιση όταν απαγόρευσε τον άνθρακα νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Επί του παρόντος, η ΕΕ επεξεργάζεται το έκτο πακέτο κυρώσεων με τις διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών μελών να αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Επίσημες προτάσεις θα μπορούσαν να υποβληθούν προς έγκριση ήδη από την επόμενη εβδομάδα. Πάντως, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η τελική απόφαση σχετικά με τον ακριβή μηχανισμό που θα βάλει στο στόχαστρο το ρωσικό πετρέλαιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Νέες απειλές Πούτιν: Άμεση απάντηση σε όποιον εμπλακεί στην Ουκρανία

Η πιο διασκεδαστική δουλειά στον κόσμο: Νταντά συνοδεύει παιδιά στη DisneyWorld (photos/video)

Δίκη Τζόνι Ντεπ: Ρόλος για την Άμπερ Χερντ η έκφρασή της στο δικαστήριο; Το πλάνο που την «πρόδωσε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09