search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:40
MENU CLOSE

Φυσικό αέριο – Σκρέκας: Τη Δευτέρα θα θέσει η Ελλάδα στην ΕΕ το θέμα πληρωμής

28.04.2022 11:19
skrekas_new

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σημείωσε πως τη Δευτέρα (2/5) στο συμβούλιο υπουργών Ενεργείας η Ελλαδα θα θέσει στην ΕΕ το θέμα του τρόπου πληρωμής της Gazprom, μετά την απαίτηση των Ρώσων να πληρώνονται σε ρούβλια για το φυσικό αέριο.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει την Gazprom με έναν τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις και θα διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλειας της χώρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, η χωρά μας θα πληρώσει στις 20 Μαΐου τα φορτία που παρέλαβε για τον προηγούμενο μηνά και εξήγησε ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου φτάνει το 50% και μερικές φορές το ξεπερνά.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. «Μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε μια νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, ενώ με τη νέα εγκατάσταση υγροποιημένου αεριού στην Αλεξανδρούπολη το 2023 μπορούμε να πούμε ότι θα ανεξαρτητοποιηθούμε πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο», τόνισε.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», σημείωσε και σχολίασε ότι μετά τη μεταναστευτική και την υγειονομική κρίση έχουμε την ενεργειακή κρίση.

Διαβάστε επίσης:

Κακλαμάνης: Υπερβολικό το ποσό που παίρνει το golden boy της ΔΕΗ (Video)

Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα – Κοινωνική έκρηξη φοβούνται οι βουλευτές της ΝΔ

Ενεργειακό: Πως θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την πρόταση Πούτιν για την πληρωμή του φυσικού αερίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:40