search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:43
MENU CLOSE

Προκλητικός ο Βασίλης Οικονόμου της ΝΔ για την ακρίβεια στο ρεύμα: «Ο τζάμπας πέθανε!» (video)

28.04.2022 11:48
VASILISOIKONOMOU

Τους παρουσιαστές της εκπομπής «Από τις έξι» αλλά και τους καλεσμένους στο πάνελ της ΕΡΤ κατάφερε «να βγάλει από τα ρούχα τους» ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου.

Ο βουλευτής, στη συζήτηση για την ακρίβεια και τις εντολές διακοπής ρεύματος υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν και να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς είναι… στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Στην ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει, όταν οι πολίτες υποχρεώνονται να επιλέξουν ανάμεσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ και το σουπερμάρκετ, ο βουλευτής δήλωσε ότι «σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο τζάμπας πέθανε» και πως κάποιοι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία το υψηλό κόστος του ρεύματος γιατί έχουν τη νοοτροπία του «δεν πληρώνω».

«Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του» συνέχισε ο Βασίλης Οικονόμου προκαλώντας την αντίδραση του Δημήτρη Κοτταρίδη.

«Δεν ήταν ποτέ τζάμπα, ο κόσμος πλήρωνε να έχει ρεύμα. Δεν υπήρχε τέτοια εποχή» είπε ο δημοσιογράφος, ωστόσο ο βουλευτής της ΝΔ δεν πτοήθηκε…

«Επειδή κινούμαστε μέσα στην κοινωνία και δεν είμαστε οι πολιτικοί του γραφείου και της υψηλής διανόησης, σας λέω ότι υπάρχουν τεράστια κοινωνικά ζητήματα, ζητήματα που η κυβέρνηση πρέπει να τα δει, και λέω ότι πίσω από αυτά τα προβλήματα, δεν θα παίζουν κάποιοι το παιχνίδι τους, του τζάμπα. Αυτό».

Στη συνέχεια, αφου θριαμβολόγησε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κράτησε τη ΔΕΗ όρθια, επανήλθε στοχοποιώντας και πάλι όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα τους, αμφισβητώντας μάλιστα και ότι οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν…

«Στο τζάμπα έχει γαλουχηθεί μια κοινωνία η οποία πρέπει αυτή τη στιγμή να καταλάβει. Εσείς πιστεύετε ότι ο συνταξιούχος δεν μπορεί να πληρώσει; Από τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, δεν μπορούν να πληρώσουν; Οι 20 χιλιάδες που δεν πληρώσαν πιστεύετε ότι είναι συνταξιούχοι; Να δούμε το προφίλ των ανθρώπων αυτών…» συνέχισε ανερυθρίαστα ο βουλευτής της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι ήδη, οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος έχουν δώσει εντολές διακοπής για περίπου 26.500 παροχές ρεύματος, ενώ έχουν ήδη γίνει οι διακοπές σε περίπου 6.000 καταναλωτές, σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη.

Όπως είπε στην ίδια εκπομπή, ο ΔΕΔΔΗΕ λαμβάνει διαρκώς εντολές να κόβουν τις παροχές για τους απλήρωτους λογαριασμούς.

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση της ΝΔ στην απελπισία τους είναι χυδαίες προσβολές

«Περισσότεροι από 25.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι και νοικοκυριά βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με διακοπή ρεύματος, αδυνατώντας να πληρώσουν τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής Μητσοτάκη που πολλές φορές ξεπερνά ακόμα και τον μισθό ή τη σύνταξή τους», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως αναφέρει, «η απάντηση της ΝΔ στην απελπισία τους είναι χυδαίες προσβολές όπως ότι “μπορούν να πληρώσουν” και πως “το τζάμπα πέθανε”, όπως είπε με απύθμενο θράσος ο βουλευτής της Β. Οικονόμου στην ΕΡΤ. Ενώ μόλις χθες η κα Καραμανλή ενημέρωσε τον κόσμο πως “χαλάλι” του κ. Στάσση η έπαυλη 759τ.μ. με πισίνες ολυμπιακών εγκαταστάσεων στη Τζιά».

«Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ όχι απλά στηρίζουν την αισχροκέρδεια, αλλά κοροϊδεύουν τους πολίτες μέσα στα μούτρα τους», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει: «Απαιτούμε να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός για χιλιάδες διακοπές παροχής ρεύματος. Η κοινωνία απαιτεί μέτρα προστασίας, μέτρα που μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει».

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο – Σκρέκας: Τη Δευτέρα θα θέσει η Ελλάδα στην ΕΕ το θέμα πληρωμής

Κακλαμάνης: Υπερβολικό το ποσό που παίρνει το golden boy της ΔΕΗ (Video)

Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα – Κοινωνική έκρηξη φοβούνται οι βουλευτές της ΝΔ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:43