search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:14
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άρχισε η εκκένωση του εργοστασίου Αζοφστάλ – Απομακρύνονται οι άμαχοι

01.05.2022 20:48
azofstal

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε πως άρχισε η εκκένωση του εργοστασίου Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, λιμάνι που πολιορκείται από τους Ρώσους στη νοτιοανατολική Ουκρανία, και σχεδόν 100 άμαχοι κατευθύνονται προς «το έδαφος που ελέγχεται από την Ουκρανία»

«Η απομάκρυνση των αμάχων από το Αζοφστάλ άρχισε. Μια πρώτη ομάδα 100 Ουκρανών αμάχων κατευθύνεται προς το ελεγχόμενο έδαφος (από την Ουκρανία). Αύριο θα τους υποδεχτούμε στη Ζαπορίζια δυτικά της Μαριούπολης», έγραψε στο Twitter ο Ζελένσκι.

«Ευχαριστώ την ομάδα μας! Εργάζονται με τους εκπροσώπους του ΟΗΕ για να απομακρύνουν τους αμάχους που παραμένουν στο έδαφος του εργοστασίου», πρόσθεσε.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και Ria Novosti είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι 40 πολίτες απομακρύνθηκαν σήμερα από το έδαφος του εργοστασίου Αζοφστάλ, που πολιορκείται από τον ρωσικό στρατό, και μεταφέρθηκαν σε εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο της Μόσχας στα ανατολικά.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Ria Novosti, όλοι όσοι απομακρύνθηκαν έχουν εγκατασταθεί σε έναν καταυλισμό με σκηνές στο χωριό Μπεζιμενέ, στα μισά του δρόμου μεταξύ της Μαριούπολης και των ρωσικών συνόρων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέλη του προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού και του ΟΗΕ βοήθησαν στην επιχείρηση εκκένωσης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 80 άμαχοι απομακρύνθηκαν από την πελώρια χαλυβουργία Αζοφστάλ.

«Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης στο συγκρότημα της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, σε συντονισμό με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τα μέρη της σύγκρουσης», ανακοίνωσε επίσης ο Γενς Λάρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων στη Γενεύη.

Διαβάστε επίσης:

Δανία: Ο ΥΠΕΞ καταγγέλει παραβίαση του εναέριου χώρου από ρωσικό αεροσκάφος


Oυκρανός πρέσβης στο Βερολίνο: «Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη αρχίσει»

Εισβολή στην Ουκρανία: Για «ρωσικό εργοστάσιο τρολ και fake news στην Αγία Πετρούπολη» μιλάει η βρετανική κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:13