search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:28
MENU CLOSE

Σαγκάη: Έβαλαν ηλικιωμένο σε σάκο πτωμάτων και τον πήγαιναν στο νεκροτομείο ενώ ήταν ζωντανός (Video)

03.05.2022 18:52
shangai-new

Ένας ηλικιωμένος κάτοικος της Σαγκάης κηρύχθηκε κατά λάθος νεκρός και μεταφέρθηκε σε νεκροτομείο μέσα σε έναν σάκο για πτώματα, άλλη μια ένδειξη δυσλειτουργίας στην πόλη που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό, όπου εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν σε lockdown από την κυβέρνηση.

Το βίντεο, που τράβηξε ένας περαστικός, δείχνει τη στιγμή που υπάλληλοι ντυμένοι από το κεφάλι μέχρι τα νύχια με προστατευτικό εξοπλισμό, συνειδητοποιούν ότι ο άνδρας είναι ακόμα ζωντανός. Το βίντεο από τότε έγινε viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας φρίκη και οργή.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, δείχνει το κεφάλι του άνδρα – που διέμενε σε γηροκομείο– να εμφανίζεται από την κίτρινη σακούλα καθώς οι εργαζόμενοι την σηκώνουν από ένα φορείο.

Στην κινεζική πλατφόρμα Weibo που μοιάζει με το Twitter, πολλοί εξέφρασαν δυσπιστία καθώς θεώρησαν ότι δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί ένα τόσο σοβαρό λάθος – ειδικά στη Σαγκάη, η οποία εδώ και πολύ καιρό θεωρείται η πιο προοδευτική και σύγχρονη πόλη της Κίνας.

«Τα προβλήματα στη Σαγκάη αποκαλύπτονται πλήρως αυτή τη φορά», αναφέρεται σε ένα δημοφιλές σχόλιο στο Weibo.

«Αυτό λογίζεται ως ανθρωποκτονία από πρόθεση», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Πολλοί άλλοι επεσήμαναν ότι ο άνδρας θα μπορούσε να είχε ταφεί ή να αποτεφρωθεί αν δεν είχε ανακαλυφθεί ότι ήταν ζωντανός. «Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται … για το τι συμβαίνει στη Σαγκάη;» αναφέρει ένα σχόλιο.

Η περιφέρεια απάντησε σχετικά με το περιστατικό τη Δευτέρα, λέγοντας σε ανακοίνωσή της ότι ο ηλικιωμένος βρίσκεται τώρα σε σταθερή κατάσταση.

Τρεις αξιωματούχοι απομακρύνθηκαν από το γραφείο πολιτικών υποθέσεων και το γραφείο κοινωνικής ανάπτυξης της περιφέρειας, καθώς και ο επικεφαλής του γηροκομείου.

Οι αρχές έχουν επίσης ανακαλέσει την πιστοποίηση ενός γιατρού που εμπλέκεται και ο οποίος βρίσκεται τώρα υπό έρευνα, σύμφωνα με την κρατική Global Times.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Τι θα ανακοινώσει στις 9 Μαΐου – Το ορόσημο της «Ημέρας της Νίκης» και τα σενάρια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δίωρη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν

Μαριούπολη: Ξεκίνησε η επίθεση των Ρώσων στο Αζοφστάλ (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:27