search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:23
MENU CLOSE

Με εντολή Πλεύρη έρευνα για τον αιφνίδιο θάνατο 3χρονης που νοσηλεύθηκε στο Παπαγεωργίου και κατέληξε στο Ιπποκράτειο

03.05.2022 17:58
ippokrateio_new

Έρευνα για τον θάνατο του 3χρονου κοριτσιού και για τις συνθήκες νοσηλείας του στο Παπαγεωργίου διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οι βιοχημικές εξετάσεις του τρίχρονου κοριτσιού που κατέληξε το Σάββατο, στο «Ιπποκράτειο», αναμένεται να σταλούν σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, η νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε από ιατροδικαστή παρουσία της τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια του άτυχου κοριτσιού, Κατερίνας Αποστολίδου, ολοκληρώθηκε.

Το περιστατικό σύμφωνα με την ίδια χαρακτηρίζεται ως «αδιευκρίνιστο», παρά το γεγονός της πολυήμερης νοσηλείας και σειράς εξετάσεων που υπεβλήθη στο «Παπαγεωργίου». «Δεν έχουμε πλήρη ιατρικό φάκελο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το παιδί υπέστη εγκεφαλικό πνευμονικό οίδημα», ανέφερε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας.

Σύμφωνα με την κα Αποστολίδου, η οικογένεια του παιδιού βρίσκεται εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς θα σταλούν ιστολογικά – βιολογικά δείγματα σε εξειδικευμένα εργαστήρια -ανάμεσά τους και το ΑΠΘ- ώστε να ρίξουν «φως» στα ακριβή αίτια του θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι το τρίχρονο κοριτσάκι εισήχθη στο «Παπαγεωργίου» τη Μεγάλη Τρίτη και διακομίστηκε διασωληνωμένο το περασμένο Σάββατο στο «Ιπποκράτειο», όπου μέσα σε περίπου δυόμιση ώρες, κατέληξε.

Οι γονείς μετέβησαν στο Α.Τ. Τούμπας και κατέθεσαν μήνυση, εκφράζοντας υποψίες για ιατρικό λάθος.

Διαβάστε επίσης

Μάικ Τάισον: «Τρελάθηκε» με γυναίκα που έβαλε το δάχτυλό της στη μύτη του (video)

«Ο Θεός συγχωρεί, εγώ όμως ποτέ» – Πολάκης σε βουλευτές που ψήφισαν άρση της ασυλίας του

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ιδρύει νέο κόμμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42