search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:34
MENU CLOSE

Πεσκόφ: Η υπέρλαμπρη οικογένεια του εκπροσώπου του Πούτιν που ζει σαν ολιγάρχης

05.05.2022 15:28
Dmitry Peskov_new

Η  #pescofamily του Instagram είναι μία οικογένεια που ζει στο δικό της παράλληλο σύμπαν, παρόλο που ο αρχηγός της οικογένειας, ο Νμίτρι Πεσκόφ είναι ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και ενημερώνει καθημερινά τους δημοσιογράφους για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η σύζυγος του Ντμίτρι Πεσκόφ, η Τατιάνα Νάβκα, χρυσή ολυμπιονίκης στο καλλιτεχνικό πατινάζ , ανεβάζει στον λογαριασμό της εικόνες από τις μέρες του Πάσχα και από βραδινές εξόδους στη Μόσχα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Και η κόρη του, η Ελιζαβέτα Ντμιτρίεβνα Πέσκοβα, ανεβάζει φωτογραφίες με εντυπωσιακά φορέματα και επισκέψεις σε γκαλερί.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, γνωστός και ως «τα μουστάκια του Πούτιν», είναι ένας 54χρονος διπλωμάτης που θυμίζει τραγουδιστή της δεκαετίας του 1970 με το περιποιημένο μουστάκι, την χωρίστρα και το χαμόγελο που είναι μονίμως ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Η εικόνα του δεν συμβαδίζει με την αυστηρότητα του dress code του επιτελείου του Κρεμλίνου, το αντίθετο.

Παρά το χαλαρό στυλ, είναι όμως βέβαιο ότι ζει με το άγχος να δίνει καθημερινά «εξετάσεις» στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου. Λέγεται πως έμαθε τα νέα από την Ουκρανία από … τα Μέσα Ενημέρωσης και κάποιοι πιστεύουν πως δεν χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Βλαντίμιρ Πούτιν. Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στον εκπρόσωπό του, είπε κάποτε δημοσίως: «Μερικές φορές λέω στον εαυτό μου- “Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μιλάει”. Μερικές φορές προκαλεί αναστάτωση…»

Η Τατιάνα του καλλιτεχνικού πατινάζ, που  έφτασε να είναι «πρέσβειρα» του οίκου Chopard

Ουδεμία αναστάτωση όμως για την κυρία Νάβκα, η οποία τις μέρες που ο ρωσικός στρατός ετοιμαζόταν να εισβάλει στην Ουκρανία, ανέβαζε στο Instagram βίντεο με την μικρή κόρη της, που είναι μαθήτρια σε σχολή μοντέλων στη Μόσχα και εικόνες από οικογενειακό πάρτι.

Η πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, που σήμερα είναι μία ισχυρή influencer με 1,3 εκατομμύρια ακόλουθους, γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου. Έτσι ανάμεσα σε πληροφορίες για την σχολή πατινάζ που διατηρεί, δημοσιοποιεί και οικογενειακές στιγμές, με το hashtag – #pescofamily.

Κι αν έπεσε «μαύρο» στο Instagram και στο Facebook στη Ρωσία, η Τατιάνα Νάβκα κάλεσε τους φίλους της να την ακολουθήσουν στο Telegram και το VK, που εξακολουθούν να λειτουργούν. Ουδέν πρόβλημα.

Ουδέν; Όχι ακριβώς…

Μετά τον γάμο της με τον Ντμίτρι Πεσκόφ η Τατιάνα Νάβκα έγινε «πρέσβειρα» του ελβετικού οίκου Chopard.

«Πάντα μου άρεσε το καλλιτεχνικό πατινάζ. Η χάρη και η φανταστική ενέργεια της Τατιάνα που θυμίζουν το τέλεια επεξεργασμένο διαμάντι από την συλλογή μας Happy Diamonds», είχε πει τότε η Καρολίν Σόιφελ, συμπρόεδρος του οίκου Chopard, ανακοινώνοντας την συνεργασία με την Τατιάνα Νάβκα.

«Πάντα θαύμαζα τα κοσμήματα και τα ρολόγια της Chopard», απάντησε η Τατιάνα Νάβκα.

Ο οίκος Chopard κατασκευάζει –μεταξύ άλλων- τον Χρυσό Φοίνικα που απονέμεται στο φεστιβάλ των Κανών. Η Τατιάνα Νάβκα έγινε, φυσικά, τακτική θαμώνας στα πάρτι στην Κρουαζέτ. Φέτος όμως; Όταν ρωτήθηκε από την Le Monde η διεύθυνση του οίκου αν θα είναι παρούσα η Τατιάνα Νάβκα, δόθηκε η απάντηση: «δεν γνωρίζουμε το πρόγραμμα της κυρίας Νάβκα». Και μία μέρα μετά ανακοινώθηκε λακωνικά ότι «η κυρία Νάβκα δεν είναι πλέον πρέσβειρά μας»…

Η Τατιάνα Νάβκα σύμφωνα με το Business insider έχει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η ακίνητη περιουσία περιλαμβάνει ένα ακίνητο στο προάστιο της Μόσχας όπου ζει και ο Πούτιν και άλλο ένα στην χερσόνησο της Κριμαίας», όπως ανέφερε η Υπηρεσία Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, όταν  πριν από ένα μήνα συμπεριέλαβε την Τατιάνα Νάβκα και τα δύο ενήλικα παιδιά του Πεσκόφ, την κόρη του Ελιζαμπέτα και τον γιο του Νικολάι, στον κατάλογο με τους Ρώσους που υφίστανται το καθεστώς των κυρώσεων λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Κατά την Υπηρεσία Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών τα μέλη της οικογένειας Πεσκόφ «διαβιούν πολυτελή βίο, που δεν δικαιολογείται από τον μισθό του δημόσιου υπάλληλου του Πεσκόφ και απέκτησαν πλούτο πιθανώς λόγω των σχέσεων του Πεσκόφ με τον Πούτιν».

Η αυτοδημιούργητη Ελιζαβέτα

Η Ελιζαβέτα Ντμιτρίεβνα Πέσκοβα είναι 24 χρόνων. Είναι μία απόλυτα επιτυχημένη νέα. Έχει ιδρύσει μία εταιρία επικοινωνίας, διευθύνει ένα ιστορικό ίδρυμα, έχει master στις διεθνείς σχέσεις, την ακολουθούν 250.000 φίλοι στο Instagram.

Η Ελιζαβέτα είναι η κόρη του Ντμίτρι Πεσκόφ από τον πρώτο γάμο του με την Γεκατερίνα Σολοτσίνσκαγια. Η μητέρα της ζει σε ένα πολυτελές σπίτι στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού και η Ελιζαβέτα, που μιλάει άπταιστα γαλλικά, έμεινε στην Πόλη του Φωτός μέχρι τα 18 της πριν μετακομίσει στη Μόσχα για τις σπουδές της.

Η ξανθιά Ελιζαβέτα αρέσκεται να ανεβάζει στους λογαριασμούς της στα social φωτογραφίες με πολυτελή φορέματα και ψηλοτάκουνες γόβες καθώς επισκέπτεται γκαλερί τέχνης, ή στιγμιότυπα από  τις διακοπές στο θέρετρο του  Σότσι.

«Καταλαβαίνω απόλυτα ότι έχω περισσότερες ευκαιρίες από άλλους, λόγω του ότι δεν προέρχομαι από μια απλή οικογένεια. Αλλά ξέρετε, χωρίς μυαλό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, όσες ευκαιρίες κι αν έχεις», είπε η Ελιζαβέτα στο insidethegames.biz

Κι όταν εκλήθη να σχολιάσει το ότι η αμερικανική κυβέρνηση την έχει συμπεριλάβει στον κατάλογο των προσώπων που υφίστανται το καθεστώς των κυρώσεων, η 24χρονη κόρη του Νμίτρι Πεσκόφ απάντησε ότι έχει ενοχληθεί γιατί της αρέσει να ταξιδεύει και να γνωρίζει την κουλτούρα άλλων λαών.

Η Ελιζαβέτα θεωρεί «απολύτως άδικες και αβάσιμες» τις κατηγορίες ότι υποστηρίζει τον πόλεμο και λέει ότι εξεπλάγη από τις κυρώσεις «διότι είναι παράξενο να επιβάλεις κυρώσεις σε κάποιον που είναι 24 χρόνων και δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση».

Η νεαρή αυτοαποκαλείται «πολίτης του κόσμου» και στην τελευταία ανάρτησή της στο Instagram, στις 12 Μαρτίου, έγραφε μόνο μία λέξη : «Peace». Μια λέξη που θεωρητικά δεν προσβάλλει την πολιτική του Κρεμλίνου, την οποία υπερασπίζεται ο πατέρας της.

Αλλά από τότε δεν έχει κάνει καμία άλλη ανάρτηση…

Διαβάστε επίσης:

Διάστημα: Εντοπίστηκε η κοντινότερη στη Γη «μαύρη χήρα» που… κατασπάραξε το διπλανό της άστρο (Video)

Ρωσία: Άσκηση με προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης από τον στρατό (Video/Photo)

Κυρώσεις στη Ρωσία: «Ράλι» του «μαύρου χρυσού» και αμύθητα κέρδη για τις πετρελαϊκές εταιρείες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:23