search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 18:12
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τσετσένος πολέμαρχος Καντίροφ προτρέπει τον Πούτιν να κλιμακώσει τις επιθέσεις

05.05.2022 16:16
putin_kadyrov_new

Πολλά Μέσα Ενημέρωσης στη Δύση αποκαλούν τον Βλαντίμιρ Πούτιν «αδίστακτο» με αφορμή την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, αλλά ο Τσετσένος πολέμαρχος Ραμζάν Καντίροφ τον θεωρεί «πολύ ήπιο» και υποστηρίζει ότι θα πρέπει να κλιμακωθεί η επίθεση βάζοντας στο στόχο τις μεγάλες πόλεις.

Ο Ραμζάν Καντίροφ, σύμφωνα με την βρετανική Sun, εκφράζει τον κύκλο των στρατιωτικών και των ανθρώπων των μυστικών υπηρεσιών που έχουν αρχίσει να δυσφορούν από την τακτική του Πούτιν και κατηγορούν τον ηγέτη του Κρεμλίνου ότι δεν είναι αρκετά σκληρός με τους Ουκρανούς.

Η ομάδα αυτή, που έχει γίνει γνωστή ως «siloviki» φημολογείται ότι μπορεί να ετοιμάζει ακόμα και πραξικόπημα για την ανατροπή του Πούτιν.

Ο Καντίροφ ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έχει την δυνατότητα για να εξαπολύσει γενικευμένο πόλεμο και να θέσει υπό τον έλεγχό της τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, αλλά το Κρεμλίνο κρατά «δεμένα τα χέρια» των στρατιωτικών, με συνέπεια να υπάρχουν προβλήματα στις επιχειρήσεις.

Το ανατριχιαστικό μήνυμα του Τσετσένου πολέμαρχου

«Χρειάζεται να αρχίσουμε το δεύτερο στάδιο (των επιχειρήσεων) και να εισβάλουμε σε άλλες πόλεις, στο Χάρκοβο, στο Κίεβο, στην Χερσώνα, σε όλες τις πόλεις», αναφέρει σε βιντεοσκοπημένη δήλωση ο Καντίροφ.

«Και μετά να συνεχίσουμε τον διάλογο με άλλες χώρες που θέλουν να έχουν σχέσεις μαζί μας. Αν θέλουν κυρώσεις, θα πολεμήσουμε εναντίον των κυρώσεων. Αν θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε. Ως πολεμιστής ζητώ από την ηγεσία του κράτους να πάρει αυτή την απόφαση. Όσο πιο σύντομα, τόσο καλύτερα», αναφέρει στο μήνυμά του ο Καντίροφ και καταλήγει: «Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν), περιμένουμε την εντολή. Σύντροφε Ανώτατε Διοικητή, οι πιστοί στρατιώτες σου είναι 100% έτοιμοι».

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Άσκηση με προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης από τον στρατό (Video/Photo)

Κυρώσεις στη Ρωσία: «Ράλι» του «μαύρου χρυσού» και αμύθητα κέρδη για τις πετρελαϊκές εταιρείες

Είναι όλοι με τις ΗΠΑ στην Ουκρανία;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 18:11