search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:09
MENU CLOSE

«Καρφιά» Άδωνι κατά ΣΥΡΙΖΑ για ακριβό ρεύμα: Η ρήτρα αναπροσαρμογής ψηφίστηκε επί Τσίπρα (Video)

06.05.2022 13:48
adonis-new

Τα κυβερνητικά μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών για την ενεργειακή ακρίβεια σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπολύοντας παράλληλα «πυρά» και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για την ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αντιλήφθηκαν πως υπήρχε πραγματικό πρόβλημα γι’ αυτό και έδρασαν νωρίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση» σχολίασε αρχικά μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Δεν μπορούσαν να ληφθούν νωρίτερα τα μέτρα γιατί το βασικό σημείο που δημιούργησε το δημοσιονομικό χώρο για να ληφθούν τα μέτρα ήταν τα τελικά αποτελέσματα του πώς πήγαμε το 2021. Πήγαμε κατά 2% καλύτερα ως προς το έλλειμμα. Αυτό προκάλεσε έναν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο τον οποίο αξιοποιήσαμε για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ακριβώς επειδή μπήκαμε σε μια λογική ελέγχου και νοικοκυριού των δημοσίων οικονομικών μπορέσαμε να κάνουμε αυτή την σημαντική ανακοίνωση που έκανε ο πρωθυπουργός, που είναι μια πολύ μεγάλη παρέμβαση», εξήγησε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διακοπές ρεύματος που γίνονται από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και αν αυτές έχουν αυξηθεί ο υπουργός δήλωσε πως «φέτος έχουμε τις λιγότερες διακοπές ρεύματος» και ότι «είναι προφανές ότι δεν γίνονται διακοπές ρεύματος σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν».

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «αν κάποιος έχει να πληρώσει και δεν πληρώνει, τότε να του κόψουν το ρεύμα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που κλαίγεται είχε κόψει το ρεύμα σε 240.000 νοικοκυριά σε ένα χρόνο», τόνισε σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση των μέτρων για το ρεύμα.

Παράλληλα, όσον αφορά τη περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής δήλωσε ότι αυτή ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πανευρωπαϊκή νομοθεσία και στην Ελλάδα ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τέλος απαντώντας για το εάν η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα για την ενέργεια όντας υπό πίεση της κοινής γνώμης υποστήριξε ότι «κανένας από εμάς δε δίνει σημασία στις δημοσκοπήσεις» και πρόσθεσε ότι πιστεύει στην κρίση του Ελληνικού λαού.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της Κυριακής – Τα δύο υποψήφια ονόματα για το κόμμα (Photo)

Πορτοσάλτε: Μαζί τα καταναλώσαμε τα 43 δισ. – Η Ελλάδα είναι κομμουνιστική χώρα με δεξιά τσέπη (video)

Συνέδριο ΝΔ: Ξεκινάει στην σκιά των εξαγγελιών του πρωθυπουργού – Τι θα πει ο Μητσοτάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18