search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:18
MENU CLOSE

Κοτόπουλο αλά πουτανέσκα

06.05.2022 06:30
syntagi-kotopoulo

Μια συνταγή πολύ εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία της, με ελιές, κάππαρη, ντοματίνια, που μπορεί να παρασκευαστεί με φιλέτο στήθος κοτόπουλου αλλά και με μπουτάκια. Ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο που αν συνοδευτεί με μια πράσινη σαλάτα, είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.  

Υλικά για τη συνταγή

400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε φέτες (ή μπούτια)

20 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

30 γραμμάρια κάππαρη σε λάδι

100 γραμμάρια πελτέ ντομάτας

80 γραμμάρια μαύρες ελιές

30 γραμμάρια πράσινες ελιές

80 γραμμάρια ντοματίνια, ψιλοκομμένα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγη ρίγανη

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρχικά, χωρίστε τα φιλέτα κοτόπουλου σε 2 ή 3 μέρη, δημιουργώντας λωρίδες και αλατοπιπερώστε τις ελαφρά. Περάστε τις από αλεύρι, προσέχοντας να πασπαλιστούν καλά από κάθε πλευρά και τινάξτε τις για να αποβάλλουν την περιττή ποσότητα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρετέ το μέχρι να αρχίσει να παίρνει ελαφρώς χρώμα και χαμηλώστε αμέσως τη φωτιά. Προσθέστε τις λωρίδες κοτόπουλου στο τηγάνι και μαγειρέψτε τις για μερικά λεπτά, έτσι ώστε το αλεύρι να σχηματίσει μια πολύ ελαφριά και τραγανή κρούστα στην επιφάνεια των φιλέτων. Σε αυτό το σημείο, αφαιρέστε τις λωρίδες από το τηγάνι και αφήστε τις σε ένα πιάτο για αργότερα. Ρίξτε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα ντοματίνια και τον πελτέ ντομάτας και τα αφήστε να τσιγαριστούν. Φροντίστε να κρατήσετε τη φωτιά αρκετά χαμηλή για να μην καούν τα υλικά. Έπειτα προσθέστε τις ελιές και την κάπαρηκαι μαγειρέψτε τα όλα μαζί για λίγα λεπτά ακόμα. Ξαναβάλτε τις λωρίδες κοτόπουλου στο τηγάνι και ολοκληρώστε το μαγείρεμα που μπορεί διαρκέσει μερικά λεπτά ακόμα, ανάλογα βέβαια και με το μέγεθος των φιλέτων. Όταν ψηθούν καλά και είναι έτοιμα, ρίξτε μια πρέζα ρίγανη στο σκεύος, ανακατέψτε τα όλα καλά και σερβίρετε με ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες.

Διαβάστε επίσης:

Βαλκανικά παστάκια με χυμό πορτοκαλιού, βγαλμένα από το παρελθόν

Λαβράκι με λεμόνι στη φριτέζα αέρος (airfryer)

Αφράτο κέικ, σαν παντεσπάνι, με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulcedeleche)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:17