search
ΣΑΒΒΑΤΟ 24.10.2026 11:15
MENU CLOSE

Έιμι Γουάινχαουζ: Μιούζικαλ για τη ζωή και τις μεγάλες επιτυχίες της ετοιμάζεται για το Γουέστ Εντ του Λονδίνου

24.10.2026 10:26
amy-winehouse

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google


Μιούζικαλ βασισμένο στην Αγγλίδα τραγουδίστρια Έιμι Γουάινχαουζ βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης σύμφωνα με το Variety.

Το εγχείρημα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ωστόσο φέρεται να συμμετέχει σε αυτό η θρυλική παραγωγός του Μπρόντγουεϊ, Κάθριν Σράιμπερ, η οποία έχει υπογράψει παραγωγές όπως το «Cabaret», το «Rent» και τη θεατρική μεταφορά του «High School Musical» ενώ λέγεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής ηθοποιών.

Πηγή χαρακτήρισε την ανάπτυξη του μιούζικαλ το οποίο αναμένεται να ανέβει στο Γουέστ Εντ στο Λονδίνο ως «το λιγότερο καλά φυλαγμένο μυστικό στον χώρο του θεάτρου».

Ο πατέρας της Γουάινχαουζ, Μιτς Γουάινχαουζ, ο οποίος διαχειρίζεται την περιουσία της εκλιπούσας τραγουδίστριας, φέρεται επίσης να εμπλέκεται στο εγχείρημα, γεγονός που πιθανότατα σημαίνει ότι σε αυτό θα περιλαμβάνονται ορισμένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της.

Η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε μόνο δύο άλμπουμ πριν από τον πρόωρο θάνατό της το 2011, σε ηλικία 27 ετών, τα οποία ωστόσο περιλάμβαναν πολυάριθμα εμβληματικά κομμάτια, όπως τα «Back to Black», «Valerie» και «Rehab».

Δεν είναι σαφές αν η μουσική παράσταση θα βασίζεται στη ζωή της Γουάινχαουζ όπως το βιογραφικό μιούζικαλ για την Τίνα Τέρνερ, ή αν θα κινείται περισσότερο στο ύφος του «Mamma Mia!», το οποίο χρησιμοποιεί τραγούδια των ABBA για να πλαισιώσει μια πρωτότυπη ιστορία.

Η ιδέα για ένα μιούζικαλ σχετικά με τη ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ, που θα περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια της έχει εξεταστεί και στο παρελθόν, με τον πατέρα της να φέρεται να συζητά αυτή την προοπτική ήδη από το 2017. Ωστόσο, με τη συμμετοχή της Κάθριν Σράιμπερ φαίνεται πως το εγχείρημα ενδέχεται τελικά να πάρει σάρκα και οστά.

Διαβάστε επίσης:

«Ευτυχισμένες μέρες» του Σάμιουελ Μπέκετ

Ντέιβιντ Μπερν: Αυτό με την Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα έχει καλό τέλος

Οι U2 έρχονται στην Ελλάδα, πιθανότατα στα τέλη Μαΐου – Ανοιχτό το σενάριο για δύο συναυλίες





google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24.10.2026 11:10